3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Belediye otobüslerine haciz

Bursa'da, belediye otobüsü şoförü Y.B.'nin kullandığı aracın aniden hareket etmesi üzerine ön kapıdan düşerek ağır yaralanan Emine Aktan (43), 4 yıl süren hukuk mücadelesini kazanarak belediyeyi 122 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak parasını alamayan Aktan ailesinin belediyeyi icraya vermesi üzerine Bursa 11. İcra Mahkemesi 8 otobüse haciz koydu.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce oğlu Batuhan ile birlikte bindiği otobüsten İnönü Caddesi'ndeki durakta inmek istediği sırada şoförün otobüsü hareket ettirmesi sonucu açık olan ön kapıdan düşen Emine Aktan (43), kafasını kaldırıma çarparak yaralandı. Beyin travması geçirip komaya giren talihsiz kadın, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yoğun bakıma alındı. Aktan, 6 ay sonra iyileşse de sağ kulağında orta derecede sağırlık, yüzünde felç ve sağ gözünde yüzde 20 oranında görme kaybı meydana geldi.
Devlet Hastanesi'nin "iyileşemez" raporu verdiği Emine Aktan'a Adli Tıp Kurumu yüzde 22.77 engelli raporu verince talihsiz kadın malulen emekli olamadı.
Tedavisinin tamamlanmasının andından 13 yıldır santral görevlisi olarak çalıştığı şirketine geri dönmek isteyen Aktan, emekliliğine 1.5 yıl kala işten çıkarıldı. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi aleyhine Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan aile, 2 yıl süren davayı kazandı.
20 Ocak 2009'da yapılan son duruşmada mahkeme, belediyeyi Emine Aktan ve eşi Zihni Aktan'a 73 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak bu para ödenmeyince Zihni Aktan bu sefer belediyeyi icraya verdi.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE HACİZ KOYDURDU
Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen Emine Aktan'ın kazandığı tazminatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait 8 otobüs için haciz işlemi başlatıldı. Faiziyle birlikte 122 bin TL'yi bulan tazminat ödenmediği için 8 adet belediye otobüsüne 11. İcra Müdürlüğü tarafından haciz konuldu.
Sabahın erken saatlerinde Siteler Mahallesi otobüs son duraklarına giden Zihni Aktan, icra memurlarının dosyayı bulamadıklarını söylemesi üzerine çileden çıktı. 4 yıldır bekleyen dosyanın bir anda ortadan kaybolmasına bir anlam veremediğini söyleyen Aktan, "Sabahtan beri icra memurlarının gelmesini bekliyorum. Elimde mahkeme ve icra kararı var. Avukatımı arıyorum. Bana dosyayı bulamadığını söyledi. Buna bir anlam veremiyorum. Demek ki belediye dosyayı sümen altı etti. 4 yıldır yerinde duran dosya bugün nasıl kaybolur?" ifadelerini kullandı.

Seferde olan 8 otobüs hakkında haciz kararını trafik tescil şubesine işlettirdiğini söyleyen Aktan, "8 otobüsü bağlatacaktım. Belediye zor durumda kalacaktı. Ancak dosya sümen altı edildi. Dosyayı takip edeceğim. Bunun hesabını soracağım. Bu dava belediyeden alacağı bulunan birçok şahıs için de emsal teşkil ediyor. Bundan dolayı çekinmiş olabilirler" diyerek tepki gösterdi.
Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin tazminatını ödemediğini belirten Emine Aktan, "Benim hayatım karardı. Emekliliğim gitti. Benim başıma gelenler o yöneticilerinin çocuklarının, eşlerinin başına gelse ne yaparlardı? Her şeyimizi kaybettik. Borçlarımızı ödeyemediğimiz için kaç kez icralık olduk hatırlamıyorum. İş arıyorum, kimse iş vermiyor. Şimdi koskoca belediye benim hakkımı ödemiyor" diyerek yetkililere sitemde bulundu.
Eşinin rahatsızlanmasının ardından çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen acılı eş, tek umudunun görevine bugün başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olduğunu söyledi. Başkan'dan kendisine yardımcı olmasını isteyen Aktan, parasını alana kadar davanın takipçisi olacağını hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 18:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?