4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediye otobüsüne haciz

Bursa'da belediye otobüsünden düşüp felç olan eşi Emine Aktan için hukuk mücadelesi başlatan Zihni Aktan, 130 bin liralık tazminatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi'nin 8 otobüsü için haciz kararı çıkarttı.

Seferdeki belediye otobüslerinden birisi bugün trafik ekipleri tarafından bağlanarak otoparka çekildi.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce oğlu Batuhan ile birlikte bindiği otobüsten İnönü Caddesi'ndeki durakta inmek istediği sırada şoförün otobüsü hareket ettirmesi sonucu açık olan ön kapıdan düşen Emine Aktan (43), kafasını kaldırıma çarparak yaralandı. Beyin travması geçirip komaya giren talihsiz kadın, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yoğun bakıma alındı. Aktan, 6 ay sonra iyileşse de sağ kulağında orta derecede sağırlık, yüzünde felç ve sağ gözünde yüzde 20 oranında görme kaybı meydana geldi.

Hastanenin "iyileşemez" raporu verdiği Emine Aktan'a Adli Tıp Kurumu yüzde 22.77 engelli raporu verince talihsiz kadın malulen emekli olamadı.
Tedavisinin tamamlanmasının ardından 13 yıldır santral görevlisi olarak çalıştığı şirketine geri dönmek isteyen Aktan, emekliliğine 1.5 yıl kala işten çıkarıldı. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi aleyhine Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan aile, 2 yıl süren davayı kazandı.
20 Ocak 2009'da yapılan son duruşmada mahkeme, belediyeyi Emine Aktan ve eşi Zihni Aktan'a 73 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak bu para ödenmeyince Zihni Aktan bu sefer belediyeyi icraya verdi.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE HACİZ KOYDURDU
Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen Emine Aktan'ın kazandığı tazminatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait 8 otobüs için haciz işlemi başlatıldı. Faiziyle birlikte 130 bin TL'yi bulan tazminat ödenmediği için 8 adet belediye otobüsüne 11. İcra Müdürlüğü tarafından haciz konuldu. Siteler Mahallesi otobüs son duraklarına giden Zihni Aktan, elindeki icra kağıdıyla birlikte seferdeki otobüslerden bulabildiği bir tanesini trafikten men ettirdi. Polislerin gözetiminde bağlanan otobüs yeddiemin olarak otoparka çekildi.

Belediye avukatlarının kendisine 100 bin liralık teklifte bulunduğunu iddia eden Zihni Aktan, "Beni sürekli oyaladılar. Yüce yargı hukuk dersi verince de bana pazarlık teklifinde bulunuyorlar. Araçları trafikten men ettirip alacağımı tahsil edeceğim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ne kayıtlı olan 8 otobüsün 80 bin lira değerinde olduğunu anlatan Aktan, kalan alacağı için de belediye başkanının makam aracına haciz koydurmayı düşündüğünü söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, konuyla ilgili açıklama yapmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?