1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Belediye personelleri piknikte buluştu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde belediye personeli, hafta sonu pikniğinde moral depoladı. 

Kurşunlu Beldesi Bakmaca Dede piknik alanındaki pikniğe İnegöl Belediyesi personeli ve aileleri katıldı. Piknik sırasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 27 ay önce göreve geldiklerini belirterek, "Belediyecilik hem çok emek ve gayret isteyen hem de büyük manevi getirileri olan çileli bir iştir. Kanalizasyon, yangın, su, yol, kaldırım, aydınlatma gibi şehrin bütün problemlerinde muhatap belediyedir. 

Bütün bunların yanı sıra ihtiyaç sahiplerine destek olmaya, derdi olanlara derman olmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız iş önemli. İnegöl'ün eli, kulağı, gözü, ayağı, her şeyiyiz. Hem keyifli hem de sorumluluk isteyen bir iş. Benim için iki önemli kıstas vardır. Birincisi dürüst olmak, ikincisi ise çalışmaktır. 

Bunu suistimal edenlere hiçbir zaman fırsat vermedim. Ben her arkadaşımdan memnunum. Bundan sonra işler daha yoğunlaşıyor. Herkesin çok çalışması gerekiyor. Kimse kendini çok özel görmesin, herkesin işi çok özeldir. Belediyemizin 17 tane birimi var, hepsi çok özel" dedi. 

Türkiye'de 3 bin 760 belediyenin hizmet verdiğini, İnegöl Belediyesi'nin Bursa ve ilçelerinde sendikalaşma yapan ilk belediye olduğunu savunan Başkan Aktaş, bugüne kadar maaşların tek bir gün bile aksatılmadan ödendiğini söyledi. 

Personeline piknikte övgüler yağdıran Aktaş, "Asıl kahraman ben değil, sizlersiniz. Biz sadece ekip başı görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Atam izindeyiz dedik, yıllarca hep izin yaptık. Atam izindeyiz derken, senin gibi çalışacağız deyip çok çalışacağız. İyi bir aile olduğumuzu ortaya koyduk. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan 24 saat görev başında olacağız" diye konuştu. 

Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan işçiler adına konuşan Hizmet-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Ahmet Saygın ise, "Bizleri unutmadığından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 27 ay önce bir söz vermişti. 

Sözleşmeye koymadık, söz verdi ve 2 ay önce Oylat'la ilgili problemi çözdü. Oylat'ta bir hafta dinlenme imkanı sunduğu için tüm işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Piknikte halat çekme, çuval, yumurta ve ses yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere Başkan Aktaş tarafından hediyeler verilirken, çiftetelli oynanıp, halaylar da çekildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 13:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?