29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Belediye suçluyu açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tramvayın altında kalarak ölen kadın için, "Yaya, esnafın işgal ettiği yoldan geçemediği için böyle olmuştur" dedi. Oysa kaldırımların işgalini önlemek de belediyelerin sorumluluğunda...

BURSA'da türbe ziyaretine gitmek isterken tramvayın çarptığı 2 çocuk annesi, 57 yaşındaki Mürvet Erdoğan, öldü. Bursa Büyükşehir Belediyesi kazanın esnafın yaya yoluna sattığı eşyaları koymasından dolayı meydana geldiğini bildirdi.

Kaza, dün saat 15.30 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Davutkadı Mahallesi İncirli Caddesi'nde meydana geldi. Eskişehir'den Bursa'daki oğlu İsmail Hakkı Erdoğan'ın yanına gelen Mürvet Erdoğan, bir arkadaşı ile birlikte türbeleri ziyaret etmek için evden çıktı. İncirli Caddesi'nde raylardan karşı tarafa geçmek isteyen Mervet Erdoğan'a Çınarönü'nden Meydancık yönüne giden tramvay çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Mürvet Erdoğan tramvayın altında 5 metre sürüklendi. Çevredekilerin çığlıkları üzerine vatmanın tramvayı durdurması sonucu Mürvet Erdoğan çıkarıldı. Çağırılan 112 Acil Servis Ambulansı ile ağır yaralı olarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mürvet Erdoğan doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen öldü. Vatman, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Mürüvvet Erdoğan'ın ölümüne neden olan kaza ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya kazada yaşamını yitiren Mürvet Erdoğan'ın güvenlik kamerası fotoğrafını da ekleyen Burulaş, şöyle dedi:

"Üzücü kazanın görgü tanıklarına göre, kaldırıma esnaf tarafından konan kahve sandalyeleri ve kasalar nedeniyle yaya yolu işgal edilmiştir. Vatandaşımız yaya yolundan geçemediği gibi yine kaldırıma tenekeden yapılmış usulsüz konulan çöp tenekesine takılarak sendeleyip dengesini kaybettiği sonra da kaldırımdaki telefon dağıtım kutusu ile tramvayın orta bölümü arasında sıkıştığı öğrenilmiştir."

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan inceleme ardından soruşturma başlatıldı. 

...
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2013 Pazar 19:15:50
Güncelleme :7 Mayıs 2013 Salı 14:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?