3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Belediye tazminatı ödedi

Bursa'da otobüsten düşüp felç olan eşi için hukuk mücadelesi başlatan ve 125 bin lira tazminat almaya hak kazanan Zihni Aktan'a ödemesi yapıldı.

Ödemenin yapılmasıyla haczedilen 2 belediye otobüsü, haciz kararı verilen 6 otobüs ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin makam otomobili de hacizden kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce oğlu Batuhan ile birlikte bindiği otobüsten İnönü Caddesi'ndeki durakta inmek istediği sırada şoförün otobüsü hareket ettirmesi sonucu açık olan ön kapıdan düşen Emine Aktan (43), kafasını kaldırıma çarparak yaralandı. Beyin travması geçirip komaya giren talihsiz kadın, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yoğun bakıma alındı. Aktan, 6 ay sonra iyileşse de sağ kulağında orta derecede sağırlık, yüzünde felç ve sağ gözünde yüzde 20 oranında görme kaybı meydana geldi.

Hastanenin "iyileşemez" raporu verdiği Emine Aktan'a Adli Tıp Kurumu yüzde 22.77 engelli raporu verince talihsiz kadın malulen emekli olamadı.
Tedavisinin tamamlanmasının ardından 13 yıldır santral görevlisi olarak çalıştığı şirketine geri dönmek isteyen Aktan, emekliliğine 1.5 yıl kala işten çıkarıldı. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi aleyhine Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan aile, 2 yıl süren davayı kazandı.
20 Ocak 2009'da yapılan son duruşmada mahkeme, belediyeyi Emine Aktan ve eşi Zihni Aktan'a 73 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak bu para ödenmeyince Zihni Aktan bu sefer belediyeyi icraya verdi.

MAKAM OTOMOBİLİ KURTULDU
Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen Emine Aktan'ın kazandığı tazminatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait 8 otobüs için haciz işlemi başlatıldı. Faiziyle birlikte 125 bin TL'yi bulan tazminat ödenmediği için Aktan 8 otobüsten 2'sini trafikten men ettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 2005 model Mercedes marka otomobili için de haciz kararı aldıran Aktan, 6 otobüsü ve makam otomobilini de trafikten men ettirmeye hazırlanırken, belediye 125 bin liralık tazminatı yatırdı.
Harçlar, masraflar düşüldükten sonra eline 103 bin lira geçeceğini anlatan Aktan, "Keşke zamanında ödemeyi yapsalardı. Tedavi için 40 bin lira harcadım. Ancak bu parayı ödeyemediğim için faiziyle bugün 250 bin lira oldu. Her şeyim haczedildi. Mağduriyetim giderilmiş değil. Yargıtay'a itiraz ettim. AİHM'ye de gideceğim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 14:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?