6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Belediyede ikinci yas!

BELEDİYEDE İKİNCİ YAS...

Bursa'da, 2 yıldır savaştığı kansere yenik düşen bir çocuk annesi için 20 yıldır çalıştığı Osmangazi Belediyesi'nde tören düzenlendi. Meslektaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadıkları Ayşe Genek'i dua ve gözyaşlarıyla ebediyede uğurladı.

20 yıldır Osmangazi Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde çalışan 46 yaşındaki Ayşe Genek, 2 yıl önce kemik kanserine yakalandı. Bir çocuk annesinin amansız hastalıkla mücadelesi sürerken, belediye meclisi Şaziye Sezginer'in teklifiyle yardım kararı aldı. Başkan Mustafa Dündar'ın talimatıyla kampanya düzenlendi. Fakat bir çocuk annesi Genek'in ömrü sağlığına kavuşmaya yetmedi. Geçen ay evlilik hayali kurarken kansere yenilen 30 yaşındaki Kadriye Burçin Karakaş'ı kaybeden belediye çalışanları bir ay sonra da Ayşe Gedik'in de aynı amansız hastalığa yenilmesinin yasına büründü.

Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde görev yapan Ayşe Genek için Osmangazi Belediyesi'nde tören düzenlendi. Cenazesi, yıllarını verdiği belediyeye getirilen Genek'in tabutu meslektaşları tarafından karanfillerle süslendi. 18 yaşındaki oğlu Emre ve eşi Ergun Genek (47) taziyeleri kabul etti. Törende herkes göz yaşına boğuldu. Ayşe Genek'in eşi ve oğlu metanetini korumaya çalıştı.

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ömrün sonuna geldikten sonra yapacak bir şey yok. Herkes buna boyun eğmek zorunda. Bugün de öyle acı günlerden birini yaşıyoruz. Ayşe kardeşimizi hepiniz tanıyorsunuz. Uzun zamandır amansız hastalıkla mücadele ediyordu. Büyük sıkıntı ve eziyetin ardından Hakk'ın rahmetine kavuştu. Allah ailesine sabırlar versin, mekanını cennet etsin. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Genek'in na'şı dua ve gözyaşlarıyla cenaze nakil aracına bindirildi. Gerek'in cenazesi Hamzabey Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakiben Alacahırka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BELEDİYEDE İKİNCİ YAS...
BELEDİYEDE İKİNCİ YAS...
BELEDİYEDE İKİNCİ YAS...
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 12:20:00
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 18:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?