4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediye'den encümene yetki

Osmangazi Belediye Meclisi, kapatılan belde belediyelerinin binalarını değerlendirmek için encümene yetki verdi. Emek'in İstinaf Mahkemesi, Ovaakça'nın ise Ulaşım Müdürlüğü olması için Osmangazi Belediyesi'ne talep geldi.

Osmangazi Belediyesi 2009-2014 dönemi 2'nci olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kapanarak Osmangazi sınırları içerisine dahil edilen belde belediyelerinin binaları ve verilecek hizmetler gündeme geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kapanan Emek, Ovaakça ve Demirtaş belde belediyelerinin gayrimenkullerinin değerlendirilmesi için bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dündar, "Beldelere hizmet konusunda zabıta karakolu kurduk. Bu beldelerde emlak, tahsilat, tahakkuk büroları, evlendirme işlemleri gibi hizmet masaları çalışmaya devam edecek. Temizlik hizmetleriyle de alakalı olarak çalışma yapılacak. Ovaakça ve Emek beldelerindeki belediye binaları için çeşitli talepler geldi. Emek Belediye binasının İstinaf Mahkemesi, Ovaakça Belediye binasının da Ulaştırma Müdürlüğü olması için de talep aldık. Yapılacak incelemeler sonrası karar vermek daha uygun olacak" dedi.

Mecliste Ovaakça ve Emek belediye binalarının bedeli mukabilinde kiraya verilmesi veya satılması için encümene yetki verildi.

DOĞANBEY'DE 5 VE 6'NCI ETAPLARDA İHALEYE ÇIKIYOR
Mecliste muhalefet partilerinin isteği üzerine Doğanbey Kentsel Dönüşüm alanında yapılan çalışmalarla da alakalı bilgi verildi. Başkan Yardımcısı Ayhan Sezer yaptığı sunumda projeyle ilgili bilgiler verirken, yaklaşık bin 200 konutluk 5 ve 6'ncı etap inşaat çalışmaları için TOKİ'nin 27 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını belirtti. Muhalefet partilerinin grup sözcüleri de mecliste proje hakkında görüşlerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 10:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?