4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediye'den kanser konferansı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Kanser Haftası’ dolayısıyla düzenlediği toplantılarla vatandaşları kanser hakkında bilgilendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Sağlık Çalışma Grubu tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Kanser Haftası’ faaliyetleri Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) gerçekleştiriliyor. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi Opt. Dr. Ceyhun İrgil’in eserlerinden oluşan fotoğraf sergisi, TKM Sami Güner Sanat Galerisi’nde açıldı. 4 Nisan Cumartesi gününe kadar görülebilecek olan serginin yanı sıra TKM büyük salonda da ‘Kanser ve Kadın’ başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Panelde, kanserde erken teşhisin önemini anlatan Opt. Dr. Ceyhun İrgil, meme kanseri tedavisinde yenilikler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Yalçın Kimya’nın gebelik ve gebelikte yaşanan sorunları anlattığı panelde, Prof. Dr. Hakan Ozan rahim ağzı kanserleri ve aşılama, Doç. Dr. Bülent Orhan kanser tedavisindeki yenilikler ve Opt. Dr. Yalçın Bayram ise ‘Onkoplastik Cerrahi’ konularında çalışma ve deneyimlerini vatandaşlara aktardı. Katılımcılar konuyla ilgili merak ettiklerini uzmanlara sorarak bilgilerini pekiştirme şansına da sahip oldular.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?