3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Belediye'den kavşaklara neşter

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler ve Merinos kavşaklarının trafik yükünü azaltacak çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi, alternatif çözümlerle şehir ent içi trafiğini rahatlatacak ulaşım projelerini bir bir hayata geçiriyor. İzmir yolunu ve Beşevler ile Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı'nı bir birine bağlayan Beşevler Köprülü Kavşağı'nın kuzey batısındaki eksik lupun tamamlanması için çalışmalara başlandı.

Eksik lup sebebiyle Bursa-İzmir istikametinden Beşevler'e dönmek isteyen araçların FSM Bulvarı'na girerek Acıbadem'deki dönüşü kullanmak zorunda kaldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Eksik lupun tamamlanması yüzünden yıllardır tam randıman alınamayan kavşak artık fonksiyonel hale gelecek. Lupun yapılmasıyla birlikte şehir merkezinden gelen araçlar, Beşevler istikametine kesintisiz ulaşabilecek. Öte yandan Acıbadem Kavşağı'nda ve dolayısıyla FSM Bulvarı'nın İzmir yolu çıkışında yaşanan trafik yoğunlu da ortadan kalkmış olacak" dedi.

Başkan Altepe, ayrıca Merinos Kavşağı'nın Gaziakdemir "U" dönüşünü gidiş-dönüş olarak düzenleyerek, trafik yükünü azaltılıp, kavşağın daha verimli hale gelmesini sağlayacaklarını bildirdi. Başkan Altepe, Merinos Kavşağı, Gaziakdemir "U" dönüşünde mevcut köprü üstüne yapılacak düzenlemeyle, Mudanya Caddesi'nden Bursa istikametine giden araçların köprü üzerinden ters istikamete dönebileceklerini söyledi. Altepe, bu düzenleme sayesinde 900 metre ilerideki Osmangazi Belediyesi önündeki yığılmaların da önlenmiş olacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?