3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Belediyeden Priştine'de aşure dağıtımı

Osmangazi Belediyesi’nin Kosova’nın Başkenti Priştine’de gerçekleştirdiği Aşure dağıtımına katılan Vali Şahabettin Harput, Başkan Recep Altepe ile birlikte kazanların başına geçip kepçelerle halka aşure dağıttı.

Osmangazi Belediyesi’nin yüzlerce yıllık aşure geleneğini yaşatmak için yürüttüğü çalışmalar Bursa’nın yanı sıra Balkanların çeşitli bölgelerinde de sürüyor.
Her yıl Priştine, Üsküp ve Kırcaali’de gerçekleştirilen Aşure etkinliklerine bu yıl Vali Şahabettin Harput da destek verdi.

Priştine’de Fatih Camii’nin önünde aşure dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene katılan Harput, Altepe’yle birlikte kazanların başına geçerek halka aşure dağıttı. Harput Fatih Camii önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada “Bizi biz yapan değerlere hep birlikte sahip çıkıyor, Kosova’daki kardeşlerimizle bu tarihi mirasımız önünde aşure geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Altepe ise “Balkanlardaki kardeşlerimizle ilişkilerimiz her geçen gün daha da gelişiyor. Attığımız bu kalıcı adımlar bundan önce ihmal ettiğimiz bu coğrafyayla kopan bağlarımızı yeniden güçlendiriyor” dedi. Aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Altepe, Priştina’da Bursa’dan gelen ekiplerce hazırlanan 2.000 kişilik aşure dağıtıldığını söyleyerek, aşurenin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?