2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Belediyeden yeni itfaiye araç

İnegöl Belediyesi, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla 32 metre yüksekliğe ulaşabilen merdivene sahip bir itfaiye aracı aldı. Merdivenin kabininde 32 metreye yükseğe çıkan Başkan Alinur Aktaş, İnegöl'ü tepeden seyretti. 

İnegöl Belediyesi, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla aldığı ve 32 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracını, Kültürpark önündeki alanda tanıtarak hizmete soktu. İtfaiye Müdürlüğü'nün her geçen gün geliştiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Çevre şehirlerin de başarılarından söz ettiği bir teşkilat haline geldi. Bugüne kadar meydana gelmiş bütün afetlerde itfaiye teşkilatımızın canla başla çalıştı. İtfaiye teşkilatımızın 2 aracı vardı. Birincisi 4. kata kadar, diğeri de 3. kata kadar yükselebiliyordu. Göreve gelmemizle birlikte başlayan yenileme ve geliştirme çalışmalarıyla, itfaiye daha modern ve aktif hale gelmiştir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bir adet arama-kurtarma aracı, bir adet yangına ulaşım öncü aracı, bir adet 16 tonluk su tankeri kazandırdık. Bunların kazandırılmasında birçok kurum ve kuruluş aracılık etti. İlçemizde fabrikalarımız ve mobilya sanayimizle her geçen gün sayıları artan yüksek katlı kooperatifler var. Bunlara bir de ulaşılması güç dar sokaklar eklenince 3-4 kata hitap eden merdivenli araçlar yetersiz kaldı. Bu yılın yatırım programında yer alan 1 milyon 300 bin YTL mal olan ve 32 metrelik merdivenli itfaiye aracını, belediyemize kazandırmış bulunuyoruz. Bu aracın ilçemize kazandırılmasıyla birçok yangın ve afetin önüne geçilecek" dedi. 

Aracın teknik özellikleriyle ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Münür Kandemir, araçta atlama yatağı, 35 metrelik kaçış tüneli, su basınç pompası, jeneratör, sedye ve yangına müdahale hortumlarının da bulunduğunu ifade etti. 

Konuşmaların ardından 32 metre yükseklikten su sıkılma tatbikatı yapıldı. Tanıtıma AK Parti İnegöl İlçe yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, Sivil Savunma Müdürü Burhanettin Aydınlı ve birim amirleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 18:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?