4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediyeler Birliği'nde değişim

Seçimlerin ardından ilk kez toplanan Bursa Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı Mustafa Dündar oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye binasında yapılan genel kurulda tek aday olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığa seçildi.

Birliğin başkan vekilliğine ise İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi.

Genel kurulda başkanlık görevini Dündar'a devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "5 yıllık başkanlık sürecinde önemli çalışmalar yaptık. Şu an aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği'nin başkanlığını da yürütüyorum. Marmara Belediyeler Birliği en aktif birliklerin başında geliyor. Birliğin önemli bir kurumsal yapısı var. Uluslararası ilişkiler yönünden ise faal. Böyle önemli bir birliğin başkanlığı Bursa'da olunca yapılacak aktivitelerde Bursa'nın başrol oynaması gerekiyor. Ben Bursa Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği'nin birlikte çalışmasını istiyorum. Ayrı çalışma kargaşaya yol açabilir. Karar genel kurulun. Ben gerekli açıklamayı yaptım" dedi.

Altepe, kendi başkanlığı döneminde Bursa Belediyeler Birliği'nin kurumsal yapıya kavuşması yolunda önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, Hisar bölgesindeki Haraççıoğlu Medresesi'nin kendi dönemlerinde birliğin binası olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Birliğin yeni başkanı Mustafa Dündar ise, meslek içi eğitime önem verdiğini, kaliteli eleman sayısının artması için çalışacaklarını kaydetti. Dündar, "Herkes her işi yapamaz. Kurumsal işleyiş önemli. Sempozyumlar ve hizmet içi eğitimler düzenleyerek, belediyelerin daha verimli çalışmasını sağlamak istiyoruz. Tüm belediye başkanları ve meclis üyeleriyle el ele vererek, her görüşe saygı duyarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?