3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Belediyeler'e büyük kaynak aktarımı

Bursa'da tarihi mirasın korunması için Valilik tarafından belediyelere 3 yılda 24 milyon liralık kaynak aktarıldığı bildirildi.

Bursa İl Genel Meclisi’nin yeni kurulan Kültür Varlıklarını Koruma Turizm Komisyonunun ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kültür Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, komisyon üyelerine daire başkanlığınca yapılan işler ve Bursa’nın kültürel birikimi ve turizm sorunları hakkında bilgi verdi.

Muharrem Tüfekçi; tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan belediyelerin yalnız bırakılmadığını, son 3 yılda toplam 24 milyon 542 bin lira kaynak aktarıldığını belirterek, "Cumalıkızık'taki evlerin restorasyonu, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Restorasyonu, İnebey Medresesi Restorasyonu, “Kamu Yayıncılığı Ulusal Ödüllü” Yeşil Şehir Kitaplığı Projesi, Simge Obje Resim Yarışması, Bursa Belgeselleri, Bilecik- Bursa- Çanakkale- Kültür Yolu Projesi Gölge Oyunu,Kılıç Kalkan Ekibinin ve Mehter Takımı'nın kostümlerinin yenilenmesi, Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği kurulması gibi birçok önemli projeye hayat verdik" dedi.

Komisyon Başkanı Hüseyin Güvendi ise, “Bursa’nın kimliğinde tarihin çok önemli bir yeri var. Bursa bu zenginliğini turizme dönüştürerek hak ettiği noktayı yakalamalı” diye konuştu. Toplantı komisyon üyeleriyle yapılan fikir alışverişiyle sona erdi.

Toplantıda komisyon üyeleri Fatih Adalı, Mehmet Keskin, Hasan Arslantaş ve Kenan Demirkan da hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?