6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Belediyeye taze kan

BELEDİYEYE TAZE KAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, klasik bürokrasi anlayışında sistemin mazeretler üzerine kurulduğunu belirterek, “Biz yeni bir anlayışı temsil ediyoruz. Mazeret üretmek yerine iş yapıyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan 110 mühendis ve teknik personelle BUSKİ Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak, Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala’nın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Recep Altepe, ‘taze kan’ olarak değerlendirdiği yeni personelle önemli başarılara imza atacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, yeni görev alan personele seslenerek, “Bursa’nın sağlıklı, ulaşılabilir, çağdaş bir şehir olması yönünde hedefler koyan idealist bir kadroyuz. Bu hedefleri yerine getirmek için sizler gibi genç beyinlerin takviyesine ihtiyaç vardı. Bünyemizde saatin 5 olmasını bekleyen kadrolarımız da var. Ancak sizler enerjiniz ve sinerjinizle teşkilatımıza heyecan katacaksınız. Biz üst kadro olarak nasıl canla başla çalışıyorsak, sizden de bunu bekliyorum. Klasik bürokrasi anlayışında bir işin nasıl yapılamayacağı anlatılır ve sürekli mazeretler üretilir. Bizler mazeret üretmek yerine iş üreteceğiz” diye konuştu.

Başkan Recep Altepe, hayata geçirilen ve üzerinde çalışılan projelerde dünyaca ünlü kişi ve kurumlarla proje ortaklıkları yaptıklarını hatırlatarak, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yapmak istediklerimizin bir çoğunu Avrupa 40-50 yıl önce yapmış. Şimdi biz Uludağ, kongre merkezi, hanlar bölgesi gibi projelerin benzerlerini inceliyoruz. Onların 50 yıl önce yaptıklarını biz bugünkü teknolojiyle daha mükemmel olarak hayata geçireceğiz. Bunu örnek alarak geçtiğimiz dönemde yaptığımız hayvan barınağı ve Sukaypark dünyaya örnek gösteriliyor” dedi.

Bursa gibi dünyaya medeniyet ihraç eden bir şehre hizmet etmenin herkese nasip olamayacağını da vurgulayan Başkan Altepe, “Halka doğrudan hizmet götürecek bir noktada görev alıyorsunuz. Şehrin değerlerini ortaya çıkaracak çalışmalara imza atacaksınız. Bizim yapılamayanı yapmamız, görülemeyeni görmemiz gerekli. Biz projeyi hayata geçirince, halkımız 'Bu neden yıllardır yapılmamış?' demeli. Bunun için işinizi heyecanla ve isteyerek yapmalısınız. Bu şehrin gerçek sahibi ve sorumluları bizleriz. Kentin değerlerine ve parasına sahip çıkacağız. Bursa’nın rantının Bursa’da kalmasını sağlayacağız” diye konuştu.

BELEDİYEYE TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 12:34:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 23:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?