4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediyeye yeşil tepki!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Selimiye Mahallesi'ndeki vakıf arazisinde bulunan yer altı otoparkının üstündeki yeşil alanların kaldırılması tepkiye sebep oluyor.

Çevre Müfettişi Ali Turan ve Mahalle Muhtarı Sami Vardar, otopark işletmecisinin Selimiye Camii önündeki yeşil alanı kaldırıp, yıkama-yağlama tesisi yapmasına Osmangazi Belediyesi ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün engel olmasını istedi.

Ali Turan, bölgedeki vakıf arazisinin altına otopark yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Ancak Koruma Kurulu, Selimiye Cami Vakfı'na ait 407 metrekarelik yere 3 katlı otopark yapılarak, zeminin 50 santimlik toprakla yeşil alan olarak muhafazasına 1999 yılında karar verdi. Benim o yıllarda savunduğum, 50 santimlik toprakla yeşil alan hizmeti alınamayacağı şeklindeydi. İdare mahkemesine müracatımda, mahalledeki yer darlığı ve kamu menfaati göz önünde tutularak, yer altında 3 katlı otoparkın inşasına müsaade edildi.

Bugün gelinen noktada ise, otopark işletmecisi, vakıf arsası olan cami bahçesindeki yeşil alanları oluşturan beton setleri kırarak, bu yerde yıkama yağlama tesisi kurup otoparkı büyütmeye çalışıyor. 7 mahallenin nefes aldığı, çocuklarını oynatmaya getirebildiği tek tesis olan Selimiye Çocuk Parkı ve yeşil alanlara vakıf idaresi ve Osmangazi Belediyesi'nin sahip çıkması gerekiyor. Zemin katta, otoparkın girişi dışındaki bütün yerlerin yeşil alan olmasını, bu alanlara kaliteli toprak ve bitki örtüsü ile otomatik sulama sistemi tesis edilerek 7 mahallenin nefes aldığı tek mekanın, ilçenin en önemli yeşil alanı olarak bakılmasını istiyorum. Bu 7 mahallenin tek bir yeşil alanı daha var, orası da Ahmetpaşa mezarlığıdır. Vatandaşlar nerede nefes alacak?" dedi.

Selimiye Mahallesi Muhtarı Sami Vardar da, 4 Mayıs 2009 tarihinde Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne verdiği dilekçe ile Selimiye Otoparkı işletmecisinin zemindeki yeşil alanları işgal etmesinin engellenmesi talebinde bulundu. Otopark işletmecisinin tatil günlerinde 50 santimlik yeşil alanları çevreleyen betonları kırarak işyerini genişlettiğini belirten Sami Vardar, dilekçesinde, çocuk parkının kenarındaki yeşil alana da yıkama yağlama tabelasının dikildiğini belirterek, yeşil alanın tahrip edilmesinin önlenerek zemindeki alanların güzelleştirilmesini talep etti.

Şikayetlerin iletildiği Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, yeşil alanda su drenajı için çalışma yapıldığını söylediler. Üst taraftaki yeşil alandan otoparka su sızması sebebiyle toprakların kaldırıldığını belirten Vakıf yetkilileri, drenaj çalışmalarından sonra yeşil alanların tekrar eski haline getirileceğini, otopark olarak kalmayacağı sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 16:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?