6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Benim oğlumun suçu ne?

TRAVESTİLER ÖLEN ARKADAŞLARI İÇİN MUM YAKTI

Bursa'da önceki gün öldürülen 'İrem' takma isimli travesti Mesut Şaban Okan'ın arkadaşları, evinin önünde bir araya gelerek mum yakıp slogan attı.

Altıparmak Mahallesi Altıparmak Sokak'taki evinde öldürülen 'İrem' takma isimli travestinin arkadaşları, evinin önünde bir araya gelerek mum yaktı. Gözyaşlarını tutamayan anne Melek Okan, ''Katil yakalandığı için çok mutlu odum. Benim oğlum suçlu mu? Toplanması gereken aslında bunlar. Bizim evlatlarımız niçin böyle dışlanıyor? Niçin bu çocuklara bir iş imkanı sağlanmıyor" dedi.

Gökkuşağı Transeksüel Travesti Gay Lezbiyen Biseksüel Koruma Derneği Başkanı Öykü Evren ise, ''Bunlar nefret cinayetleri. TBMM'de bununla ilgili mutlaka düzenlemeler yapılmalı. Arkadaşlarımızın güvenliği için gereken her şey yapılmalı. Nefret cinayetlerinin bitmesi adına devletimizin bize göstereceği yardım bizim için çok önemli. Sivil toplum örgütleri de bunu görmeli. Annesi ve bizler çok acılar içindeyiz. Bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz. Biz sonuna kadar onların sesi ve diliyiz. Hukuksal anlamda gerekeni yapacağız'' diye konuştu.

Daha sonra travestiler el ele tutuşup, "Kurban olmak istemiyoruz" sloganları atarak 'İrem' takma isimli travestinin evinin önüne mum ve çiçekler bıraktı.

TRAVESTİLER ÖLEN ARKADAŞLARI İÇİN MUM YAKTI
TRAVESTİLER ÖLEN ARKADAŞLARI İÇİN MUM YAKTI
TRAVESTİLER ÖLEN ARKADAŞLARI İÇİN MUM YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 10:06:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 15:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bursalı türk IP: 88.245.214.xxx Tarih : 23.09.2010 22:03:00

yok yenge..seninki i...ne..onun bir tarifi yok..biri abila...diye tarif ediyor kendilerini... neyse su testisi su yolunda patlamış...