2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Benim seviyemde stoper yok'

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Türk Futbolu'nun ilerleyememesinin en büyük nedeninin mazeretlerin arkasına sığınmak olduğunu söyledi. Bülent Korkmaz, iddialı konuşarak, "'Bülent Hoca kendisine benzer oyuncular yetiştirmiş' diyorlar. İddiayla söylüyorum ki benim seviyemde stoper yok" dedi.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Bülent Korkmaz, Fenerbahçe maçında Bursasporlu futbolcuların kasıtlı faul yaptıkları yönündeki eleştirilere cevap verdi. Teknik direktör Korkmaz, "Türk futbolunun ilerleyememesinin en büyük nedeni, mazeretlerin arkasına sığınmak. Futbolda bire bir mücadele var. Diyorlar ki, 'Bülent hoca kendisine benzer oyuncular yetiştirmiş'. İddiayla söylüyorum ki benim seviyemde stoper yok. Bunu yetiştirdiysem, bu Türk futbolu adına güzel. Eleştiri yapanlar geçmişe baksınlar. Çalım yiyen, ters pas veren bir takım görmek istiyorlar. Maalesef yazarlarımız da bazı şeyleri değiştirmeli. Bu söylemler onlar adına üzücü, benim adıma sevindirici" dedi.

Korkmaz, yerel bir gazetede yer alan, genç oyuncular Sercan Yıldırım ve Eren Albayrak'ın Juventus tarafından izlemeye alındığı yönünde çıkan haberle ilgili yorumunun sorulması üzerine, "Sercan ve Eren'i takipteyim. Henüz çok gençler, katedecekleri çok yol var. Bu oyuncular öncelikle kendilerine verilen emeğin karşılığını vermeli, Bursapor'a katkıları olmalı, daha sonra dışarıya gitmeliler. Bu tür haberler, onlara zarar veriyor, ister istemez kafaları karışıyor" diye konuştu.

Büyük kulüplerin dünyanın her yerinde izleme komiteleri kurarak, transferde hata payını sıfıra indirdiklerini belirten Korkmaz, Bursaspor'un da bu yöntemi uygulaması gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 12:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?