3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Berberlerden maskeli önlem

BURSALI BERBERLERDEN DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ ÖNLEM

Bursa Berberler Odası, domuz gribine karşı önlem olarak bütün üyelerine maske dağıtıyor.

Bursa Berberler Odası, son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alarak kabusu durumuna gelen ve ülkemizde de ciddi bir şekilde kendini hissettirmeye başlayan domuz gribine karşı bütün üyelerini uyarıp ilk koruyucu önlem olarak maske dağıtımına başladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, iş gereği müşterileriyle sürekli temas halindeki olduklarını, bu nedenle de taşıyıcı konumuna gelmemek için öncelikli olarak işyeri hijyenine azami dikkat ettiklerini belirtti.

Ocak, şunları söyledi: "Bizler berber esnafı olarak sürekli halkla iç içe bir yaşam sürüyoruz. Bu özelliğimizden dolayı bütün bulaşıcı hastalıklar bizim için ciddi bir tehdit unsuru olmaktadır. Ancak duyarlılık gösterdiğimiz ve gereklerini yerine getirdiğimiz takdirde hiçbir sorun yaşanmayacağı da aşikardır. Bu nedenle üyelerimiz ve müşterilerimizin sağlığını korumak adına koruyucu bir önlem olarak bütün esnafımıza maske dağıtımına başladık".

Bütün berber esnafının ve müşterilerin bu ilk koruyucu maske önlemine azami ölçüde özen göstermelerini ve uymalarını isteyen Ocak, maske uygulamasıyla yetinmeyeceklerini, üyeleri ve müşterilerinin sağlığıyla alakalı faklı koruyucu önlemler üzerinde de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:45:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 10:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?