3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BES üyeleri iş bıraktı

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi üyeleri yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

BES üyeleri, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
BES Bursa Şubesi adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ayyılmaz, IMF'yi ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, yasalar hazırlanırken kendi görüşlerine de başvurulmasını istedi.

5345 sayılı Gelir İdaresi Kanunu'nu eleştiren Ayyılmaz, "5345 sayılı yasa kayıt dışı vergi gelirlerini artırmadı. Pırlantadan hala vergi alınmayan ülkkemizde arttırılan tek şey yoksul vatandaşların sırtına yüklenen dolaylı vergiler oldu. Gittiler, şuradan buradan yeni yasalar aramaya çalıştılar. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yasa yapanlar, lütfen, çalışanların, emekçilerin görüş ve fikirlerini alsın. Bu yasaları birlikte yapalım. Çünkü yasaları biz uyguluyoruz. Vatandaşla karşı karşıya biz geliyoruz. Bu ülkede bağımsız, kendi kaynaklarımızla geçinen, kendi geleceğimizi kendimiz kuracağımız çağdaş, aydın, demokratik insanlar olmak istiyoruz. Maalesef hiçbir kuruma kadrolu personel alınmıyor. 20 yıldır maliyeye adam gibi memur alınmadı. En gencimiz 40 yaşında ve 20 yıllık memur. 13 sene sonrasını düşünün. İşte kapatma, işte kilit vurma. Dertlerimiz çok. Niye iş bırakıyoruz? Dertlerimizi saysak bir gün yetmez. Çalışanların dertleri bir güne sığmaz" dedi.

Ayyıldız'ın konuşmasına basın açıklamasına katılan memurlar alkış ve sloganlarla destek verdi. BES Bursa Şubesi'ne bağlı memurlar yarım günlük iş bırakma eyleminin ardından saat 13.00'da tekrar iş başı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?