6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

BESOB'a tartışmalı onay

İL GENEL MECLİSİ'NDEN BESOB'A TARTIŞMALI ONAY

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından Kestel'e yaptırılacak olan sanayi sitesi ile alakalı plan değişikliği İl Genel Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından Kestel'e bağlı Çataltepe Mevkii'nde yapılması planlanan, 'Büyük Sanayi Sitesi' projesi İl Genel Meclisi'nde tartışmalara yol açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan "Bursa 2020 Yılı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı 5 ayrı komisyona havale eden İl Genel Meclisi, hazırlanan raporları değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. İmar ve Bayındırlık, Hukuk, Tarım, Sanayi ve Ticaret ile Su Kaynakları ve Kum-Çakıl Ocakları komisyonları'nın plan değişikliğine olumlu karar veren raporlarının okunmasının ardından konuyla alakalı konuşmalara geçildi. Çok kısa bir süre içinde olağanüstü toplantı yapılmak istenmesini anlayamadığını belirten CHP Grup Sözcüsü İlhan Demiröz, "Besob Başkanı Arif Tak gazetelere verdiği demeçte, 'inşaatın temeli yakında atılacak, 10 tane dana kestireceğim, çatlayan çatlasın' diyor. Yargıda olan, henüz İl Genel Meclisi'nde de görüşülmeyen bir konuyla ilgili nasıl böyle bir demeç verebiliyor. Üzerinde durduğumuz husus, sivil toplum örgütü başkanı olan Arif Tak kimden, nasıl ve ne şekilde bir cesaret alıp 2 gün önceden böyle bir beyanat veriyor. Biz Bursa'nın İl Genel Meclisi'yiz, bir sivil toplum örgütünün İl Genel Meclisi değiliz. Alacağımız kararlar Bursa'nın geleceğini ilgilendiriyor. Yeterli incelemeler yapılmadan verilecek kararın hesabını veremezsiniz" dedi.

Geçmişten bu yana Bursa'nın kötü yönetildiğini kaydeden CHP Meclis Üyesi Hüseyin Akkuş ise, "28 Aralık 2009 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi yeni bir karar alıyor, biz ise havale, raporlar derken Büyükşehir Meclisi'nden bu konuda daha hızlıyız. Gıda toptancıları sitesindeyim, orada onlarca boş dükkan var, Küçük Sanayi'de de durum aynı. Peki o zaman bu rantın nedeni nedir? Bu bölgede yerleşim ve ulaşım baskısının olmayacağını söylemek doğru olur mu? Bölgeda yarın gecekondulaşma başlayacak. Yolun karşısına duvar mı çekeceksiniz?" diye konuştu.

Meclis toplantısının olağanüstü toplanmasına anlam veremediğini ifade eden MHP Grup Sözcüsü Nafiz Kaya da, "Şu sıralar esnaf birliğinin seçimleri yapılıyor, ayrıca Arif Tak'ın gazetelerde demeçleri var. Bunlar hepsi arka arkaya gelen şeyler. Tabi biz bütün bunların tesadüf olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı toplantıda eleştirilere cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er ise, sanayi sitesinin kurulması kanaatinde olduklarını söyledi. Yıldırım'da birçok işletmenin dağınık ve zor şartlarda faaliyet gösterdiğini ifade eden Er, yapılacak işlerde zaman kaybına tahammülleri olmadığını belirtti. Ahmet Er, "Burada gazete küpürleri okunuyor, bunların bizle ne alakası var. Besob Başkanı 10 tane kurban keserse kessin bizle ne ilgisi var. Bizim vesayet altında olduğumuzu söylüyorsunuz, peki siz neyin altındasınız? Siz niye farklı bir şey söylemiyorsunuz?" diye konuştu.

Gergin geçen konuşmaların ardından plan değişikliği Meclis Başkanvekili Nedim Akdemir tarafından oylamaya sunuldu. CHP ve MHP gruplarının red oyu verdiği plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

İL GENEL MECLİSİ'NDEN BESOB'A TARTIŞMALI ONAY
İL GENEL MECLİSİ'NDEN BESOB'A TARTIŞMALI ONAY
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 09:02:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?