2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Beton mikseri ayağını aldı!

BETON MİKSERİNİN ALTINDA KALAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLDİ

Bursa'da annesi ile yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki çocuk beton mikserinin altında kaldı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kazanın ardından, Küçük Buğra'nın sol bacağı diz altından kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım ilçesi Akçağlayan Mahallesi'nde oturan Nilüfer Demirkıran (31), 5 yaşındaki oğlu Buğra ile evden çıktı. İlköğretim 1. sınıfa giden 7 yaşındaki oğlu Batın'ı alan anne, daha sonra evlerinin karşısında bulunan büfeden ekmek aldı. Annesinin elinden tutarak yolun karşısına geçmek isteyen Buğra Demirkıran, Ş.Ç. (59) idaresindeki 16 CPB 76 plakalı beton mikserini görünce bir an panik yaparak koşmaya çalıştı. Annesinin ve ağabeyinin gözleri önünde beton mikserinin tekerleklerinin altında kalan Buğra'ya ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Bacakları kamyonun tekerleklerinin altında kalan küçük Buğra'nın sol bacağı diz altından koptu.

HASTANE 15 BİN TL İSTEYİNCE KAPIDAN DÖNDÜLER

Özel bir otomobille önce Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Buğra, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi. İddiaya göre hastane yetkilileri, küçük çocuğun sol bacağının diz üstünden, sağ ayağının ise bileğine kadar olan kısmının kangren olma riskine karşı kesilmesi gerektiğini belirterek aileden ameliyat masrafı olarak 15 bin TL para istedi. Parayı hemen veremeyeceklerini söyleyen baba Murat Demirkıran (37), hastaneden olumsuz cevap alınca oğlu Buğra'yı tekrar ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Tıp Fakültesi'nde ameliyata alınan küçük Buğra'nın sol bacağı diz kapağı altından kesildi. Geçirdiği ameliyatın ardından sağlık durumu iyi olan küçük Buğra'nın mikser altında kalan diğer bacağının kurtarıldığı öğrenildi. Minik Buğra'nın hastaneye girerken ağlaması ve annesine seslenmesi ise herkesin yüreğini dağladı.

Dehşet veren kaza, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlarda, anne ve çocuklarının kendilerine yol veren bir otomobilin önünden karşıya geçmek istemeleri ve mikserin yaptığı acı fren görülüyor. Kazayı gören bir vatandaş ise, "Ben çığlık sesleri ile dışarıya çıktım. Çocuğun bacağının koptuğunu görünce 112'ye haber verdik ama beklemeden hemen hastaneye götürdüler" dedi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

BETON MİKSERİNİN ALTINDA KALAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLDİ
BETON MİKSERİNİN ALTINDA KALAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLDİ
BETON MİKSERİNİN ALTINDA KALAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLDİ
BETON MİKSERİNİN ALTINDA KALAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BACAĞI KESİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 10:20:03
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 11:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?