4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Beyaz Koza Yaz Şenliği

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'nın kültür ve sanat yaşamına yeni renkler katmak amacıyla 7 merkez ilçede düzenlenen 'Beyaz Koza Yaz Şenliği', Pınarbaşı'nda ilki yapılan törenle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki 7 merkez ilçe Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Gürsu ve Kestel'de yaz sezonu boyunca düzenlenecek Beyaz Koza Yaz Şenliği, ilk programda vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, şenliklerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültürel ve sanatsal alanlarda faaliyet gösteren birimlerin çalışmalarını sergileyeceğini belirtti. Karadağ, profesyonel ve mütevazı sanatçıların yeteneklerini konuşturacağı etkinlikte, vatandaşların keyifli zaman geçireceğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Semih Pala da konuşmasında, Beyaz Koza Yaz Şenliği ile kültür ve sanatı 7 merkez ilçede yaşayan Bursalıların ayağına götürdüklerini söyledi. Pala, "Pınarbaşı Fetih Kapısı'ndan başlayan 'Beyaz Koza Yaz Şenliği', Bursa'yı şenlendiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da çok önemli ve farklı işlere imza atıyor. Şu anda Bursa ile uyuşan bir belediye başkanı ve belediye yönetimi mevcut. Bu kentte çok güzel işler yapılıyor ve yapılacak. Bursa'nın daha yaşanılabilir bir kent olması için çalışacağız" diye konuştu. Çalışmalarında Bursalıların desteğinden güç aldıklarını ifade eden Pala, şenliğin her akşam başka bir ilçede gerçekleştirileceğini belirtti.

Programda Büyükşehir Belediye Bandosu, Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri icra heyetleri ve Mehter Takımı konserler verdi. Kılıç Kalkan ekibinin nefes kesen gösterisini ilgiyle izleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gönüllü Tiyatro Topluluğu'nun televizyon programlarını tiye alan 'Esma ile ırzdivaç' ve 'Aç mısın tok musun?' adlı skeçlerinde de kahkahaya boğuldu. Beyaz Koza Yaz Şenlikleri ile keyifli bir akşam geçirdiklerini söyleyen ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden vatandaşlar, sanatçıları da alkışlarıyla ödüllendirdi.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı M. Taha Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gülsüm Anafarta da şenliklerin açılış programını beğeniyle izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 11:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?