4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Beyaz Tabak ödülü kaliteyi arttırıyor

Bursa'da, Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilk etapta 4 işletmeyle start alan 'Beyaz Tabak' ödülü, işletmeleri standardın üzerinde hizmet vermeye teşvik ediyor.

Farklı alanlarda standartların üzerinde hizmet veren işletmecilerin aldığı ödüller, diğer işletmeleri de teşvik ediyor. Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü tarafından 5179 sayılı kanun gereği gıda üretimi yapan, satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin denetimi sonucunda standartların üzerinde hizmet veren işletme sahiplerine verilen 'Beyaz tabak' ödülü, diğer işletmecilerin de standartlarının üzerinde performans sergilemesini sağlıyor.

Şimdiye kadar kentteki 13 bin esnafın denetlendiğini belirten Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, kurumunun hep ceza veren bir özelliğinin olmadığını söyledi. Rekabeti teşvik edici uygulamalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Yıldızer, 'Beyaz Tabak' kalite ödülünün de buna bir örnek olduğunu söyledi.

4 işletmeyle başlayan projenin 6. etabında 130 işletmeye standartlarının üzerinde hizmet verdikleri için ödüle layık gördüklerini ifade eden Yıldızer, "Kalite ödülü işletmelere yüksek standartlı hizmet vermeye yöneltiyor. Ödül, işletmeler arasında tatlı bir rekabet oluşturuyor. Kalite ödülü alan işletmelerin sayısı artınca, diğer firmalar ise bize gelerek 'Bizi de denetleyin' diyor. Bu uygulamayla hem tüketici hem de işletmeler kazanıyor" dedi.

"HEDEF AVRUPA STANDARDININ DEVAMINI SAĞLAMAK"
Yıldızer, hedeflerinin işletmelerinin Avrupa kriterlerine göre gıda üretimi yapmalarıın devamını sağlamak olduğunu belirtti. Yıldızer, "Avrupa standardı sağlayan işletmeler, bunun sürekliliğini de getirmelidir. Ama bu hiçbir zaman yeterli olmayacak. Sektör insan sağlığına hitap ettiği için gıda denetimleri önemli. Kalite ödülleri de işletmeleri teşvike yöneltiyor. Projenin ilk etabında ödül olan işletme sayısı 4 iken 2010 yılında daha yüksek rakamlardan konuşacağımızdan eminim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 11:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?