2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bıçaklı kavga: 1 ölü, 5 yaralı

Bursa'nın İznik ilçesinde çocuklara dayak atma meselesi yüzünden 2 grup arasında çıkan satırlı bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Yeni Mahalle Atatürk Caddesi Yenişehir Kapı mevkiinde meydana gelen olayda, bir hafta önce küçük bir Roman çocuğun dayak yemesi iki tarafın arasını açtı. 

Dün gece teravih namazının ardından Atatürk Caddesi'nde karşılaşan iki grup önce birbirine sözle sataşmaya başladı. Tartışma yerini şiddete bırakınca yaklaşık 50 kişilik 2 grup bıçak, satır ve sopalarla birbirine girdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri havaya ateş edip kavga eden şahısları ayırmak istedi. Olaylar büyüyünce Bursa'dan ilçeye 2 otobüs takviye çevik kuvvet ekibi gönderildi. 

Kavgada vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Akif Kansız (22) olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan arkadaşları Rüstem Niyazi (20) ve Timur Niyazi (25) kardeşler aldıkları bıçak darbeleri ile ağır yaralı olarak İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı kardeşler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

100' E YAKIN POLİS SABAHA KADAR NÖBET TUTTU 

İlçede yaşanan olayların büyümesi üzerine Bursa'dan takviye edilen çevik kuvvet ekibi ile birlikte toplam 100'e yakın polis olayın faillerini yakalamak için sabaha kadar ilçede operasyon başlattı. Olası bir taşkınlığın yaşanmaması için İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan da askeri bir tim emniyet binası çevresinde konuşlandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak yönetilen operasyonda olaya karıştıkları iddia edilen S.T. (16), S.A. (22), S.U. (17), A.D. (18), F.D. (19), M.U. (19), Ü.B. (14), M.C. (14), S.P. (17) ve F.Y. (18) göz altına alındı. Zanlılardan S.P. (17) ve F.Y'nin (18) yapılan sorgulamasında Akif Kansız, Rüstem ve Timur Niyazi kardeşleri bıçakladıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Ölen ve yaralı yakınlarının zanlılara linç girişiminde bulunma ihtimaline karşı polis ekipleri ilçede geniş güvenlik önlemleri almaya devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?