6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bıçaklı seyyar satıcı zabıta kavgası

BURSA'DA BIÇAKLI SEYYAR SATICI ZABITA KAVGASI

Bursa'da kent merkezinde zabıta ekipleri seyyar satıcılara göz açtırmıyor. Kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi'nde zabıta ile satıcılar arasında çıkan arbedede biri bayan 5 kişi gözaltına alındı. Zabıtaya bıçakla direnmesine rağmen zor kullanılarak tezgahlarına el konulan kestaneciler, polis tarafından karakola götürülürken, baygınlık geçiren ablalarını görüp çileden çıktı. Çıkan olaylar büyümeden önlenirken, taraflar karakolda birbirlerinden şikayetçi olmadı.

Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, akşam saatlerinde seyyar avına çıktı. Atatürk Caddesi'nde tezgah açan simitçi, meyveci ve kestanecilerin tezgahlarına el konuldu. Tezgahlarına el konulmak istenen Hamza ve Engin Kaplan iddiaya göre zabıtaya bıçakla direndi. Zor kullanan ekipler tezgahlara el koydu. Polisten de yardım istenince ekipler mukavemet gösteren Hamza ve Engin Kaplan ile onların yanında bulunan ablaları Fazilet Kılıç'ı gözaltına almak istedi. Kardeşler polis otosuna götülürken

daha önceden ameliyatlı olan ve arbedede yaralanan Fazilet Kılıç, yere düşerek bayıldı. Ablalarının durumunu gören Hamza ve Engin Kaplan çileden çıkarak polis aracına binmek istemedi. Seyyar satıcı kardeşler, zorla polis otosuna bindirilerek karakola götürüldü.

Bu esnada bayılıp yere yığılan hasta Fazilet Kılıç için 112'den yardım istendi. Yüzlerce kişinin gözü önünde cerayan eden olayın ardından Fazilet Kılıç, ayılınca sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Polis Merkezi'nde zabıta ve seyyar satıcıların birbirinden şikayetçi olmadığı, seyyar satıcılar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası kesildiği öğrenildi.

BURSA'DA BIÇAKLI SEYYAR SATICI ZABITA KAVGASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 10:44:02
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 16:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?