4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bilbordlarla yardım çağrısı

Bursa Devlet Hastanesi'ndeki odaların ve binanın tesisatının yenilenmesi için hazırlanan 8 milyon TL'lik proje için hayırsever vatandaşlara bilbordlar vasıtasıyla çağrıda bulunuldu.

Kampanyanın ilk günlerinde 300 odadan 22 tanesi yenilenirken, dün akşam Olay Televizyonundaki canlı yayında hayırseverlerden 40 odanın yapımı için 1 milyon 200 bin lira toplandı.

Bursa'da 45 yıl önce kurulan Devlet Hastanesi'nin yenilenmesi ve yatak hizmetlerinin daha iyi hale getirilmesi için hazırlanan projeye hayırseverlerin desteği bekleniyor. Yılda 22 bin ameliyat ve 1 milyondan fazla poliklinik hizmeti veren hastanenin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için hastane yönetimi harekete geçti.

Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde hazırlanan proje çerçevesinde 300 adet oda fiziki açıdan daha modern hale getirilecek. Bu odaların büyük bölümü 2 yataklı ve diğerleri ise engelli ve tek kişilik engelli odası olacak. Odalar banyo-tuvalet, klima, buzdolabı, televizyon, hemşire çağırma sistemi ile yangın ihbar tesisatıyla donatılacak. Ayrıca hastanenin medikal gaz sistemi, havalandırması, kanalizasyon, elektrik ve kalorifer tesisatı da elden geçiriliyor.

Yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak projenin 2010 yılı sonuna kadar tamamlaması hedefleniyor. Projenin kamu oyuna duyurulmasından bu yana 170 bin TL nakit , 200 bin TL değerinde de çek-senet bağışında bulunulduğu öğrenildi.
Projeyi tamamlamak için gereken destek için hayırseverelere çağrıda bulunduklarını belirten Başhekim Mete Ekşioğlu, "Projeye destek için hayırseverlerimiz destek olmaya başladı.

Şu ana kadar proje çerçevesinde yapılacak 300 odadan 22 tanesi tamamlandı. Son derece modern bir yapıya kavuşan odaların tanesinin maliyeti 29 bin TL'yi buluyor. Hayırseverlerimize sesimizi duyurmak için her türlü çağrı yolunu denedik. Son olarak şehrin çeşitli noktalarındaki bilbordlardan kendilerine seslendik. Bilbordlarda da seslendiğimiz gibi hayırseverlerimiz bağışta bulunarak ölümsüzler kervanına katılabilirler" dedi.
Ekşioğlu, iş adamı Zeki Zorlu'nun da hastanedeki odalar için 270 adet LCD ekran televizyon bağışlamayı taahüt ettiğini söyledi.

Öte yandan Olay Televizyonu'ndaki dün gece canlı yayınlanan Halk Meydanı programında da 40 adet oda için hayırseverlerden bir milyon 200 bin liralık bağış geldi. Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da hastane bahçesinden canlı yayın konuğu olduğu programdaki yardımların toplam değeri 1 milyon 200 bin lira olarak açıklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?