3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bilezik hırsızları kameraya yakalandı

Bursa'da bir kuyumcuya girerek bilezik çalmaya çalışan zengin görünümlü 2 kadın, hem iş yeri sahibine hem de güvenlik kameralarına yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün sabah şehir merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. İş yeri sahibi Ç.K. rafa altınları dizdiği sırada beyaz bir otomobil ile dükkana gelen 2 kadın bileziklere bakmak istedi. Raf üzerindeki bileziklere bakan bayanlar, kuyumcunun altınları rafa dizmesini fırsat bilerek 5 Adana burmasını el çabukluğu ile cebine attı.

Ancak zanlıların bilezikleri çaldığını fark eden uyanık dükkan sahibi, kadınlardan birinin cebine elini atarak altınları geri aldı. Kuyumcu, polis ekiplerine haber vermek için dükkanın kapısını kapatarak telefon açmak istedi. Ancak bu sırada yakalanan hırsızlar kapıyı açarak hızla koşmaya başladı. Kadınların arkasından koşan kuyumcu, otomobil hareket etmek üzereyken zanlılardan S.G.'yi yakaladı.

Otomobili kullanan şahıs ile dükkana giren diğer kadın hırsız kaçarak olay yerinden firar etti. Hırsızlık anı ve dükkan sahibinin olayı fark etmesi ise kuyumcunun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Dükkana gelen kadın, Ç.K.'ye "Biz çok zenginiz. Bak dolarlarım var. Bunları da bozdurmak istiyorum. Ben bir şey yapmadım" dedi. Ç.K., zanlıyı olay yerine çağırdığı polis ekiplerine teslim etti.

Kadınların sabahın erken saatlerinde dükkanına gelmesinden şüphelendiğini ifade eden kuyumcu Ç.K. "Bileziklere bakmak istediler. Gösterdiğimde 5 tane bileziği çaldı. Cebine elimi attım ve bilezikleri geri aldım. Daha sonra polis çağırmak istedim, kaçtılar. Kovaladım ve bir tanesini yakaladım. Bu sırada otomobil hareket ettiği için elimden yaralandım" dedi.

Gözaltına alınan S.G, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:51:08
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 20:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?