3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bilgi ve Kültür Evi'ne ilgi büyük

İnegöl Belediyesi tarafından kurulan Bilgi ve Kültür Evi öğrencilerin akınına uğruyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bilgi ve Kültür Evi'nin geçen yıl mart ayında belediye ve Türk Telekom iş birliğiyle kurularak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu bildirdi.

Aktaş, "Belediyemiz yer tahsisinde bulunarak, gerekli fiziki donanımı sağlamış, 20 adet tam donanımlı bilgisayar temin edilerek merkezimiz öğrencilerin istifadesine sunulmuştu. Ders çalışma, kitap okuma, veli bekleme salonu da belediyemiz tarafından oluşturulmuştu. Yine merkezimizde, güvenlik, işletme, internet erişimi ve personel ihtiyacı da belediyemiz tarafından sağlanmaktadır" dedi.

Bilgi ve Kültür Evi'nde öğrencilere ücretsiz internet hizmeti sunduklarını belirten Aktaş, "Ancak merkezimiz sadece internet evi değildir. Burasını diğer internet kafelerden ayıran en önemli özellik, internet kullanımının yanında öğrencilerimizin ders çalışmalarına ve araştırma yapmalarına da imkan tanınmasıdır" diye konuştu. 2009 Ocak ayında Bilgi ve Kültür Evi'ne gelen öğrenci sayısı 2 bin 20 iken, bu sayının Şubat ayında 2 bin 273 olduğu bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?