1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bilgisayar öğretmenlerine kötü haber

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005-2006 öğretim yılında 10 aylığına sözleşmeli olarak aldığı 2 yıllık bilgisayar meslek yüksek okulu mezunu öğretmenler, bakanlığın bundan sonra 4 yıllık üniversite mezunlarıyla çalışacağını açıklaması üzerine işsiz kaldı. 

Bursa'da hizmet veren bir grup bilgisayar öğretmeni, 19 Haziran itibariyle ilişiklerinin kesileceğinin açıklanması üzerine şaşırdı. Bu eğitim dönemi başında, 4 yıllık üniversite mezunları arasında bilgisayar öğretmeni bulunamadığı için 2 yıllık yüksek okul mezunlarının alındığını hatırlatan bilgisayarcılar, "Bakanlık, yıl başında 2 yıllık yüksek okul mezunlarını bilgisayar öğretmeni olarak aldı. Çünkü 4 yıllıklar içerisinde bilgisayar öğretmenliği yapacak yoktu. O zaman görevlendirmeler 657 sayılı devlet memuru kanunun 4/C maddesine tabi olarak yapıldı. Danıştay'ın bu durumu bozması üzerine, bütün sözleşmeli öğretmenlerin, 4/C maddesinden devamlı maaşlı olacakları, tüm memur haklarına sahip olacakları, ancak sözleşmeli olarak 4/B maddesine tabi olacakları açıklandı. Hatta Milli Eğitim Bakanımız bütün 4/C'lerin aynı durumda alınacağını söyledi. Kimsenin işten ayrılmamasını, kendilerine güvenmemizi belirtti. 5 bin bilgisayar öğretmeni, bakanın bu açıklamasına güvenerek gelen iş tekliflerini reddetti. Çünkü devletimize ve bakanımıza güvenmemiz gerekiyordu. Sonra personel müdürü bir açıklama yaptı, büyük bir bölümü bilgisayar öğretmeni olan 2 yıllık okul mezunlarının alınmayacağını duyurdu. 5 bin civarındaki bilgisayar öğretmeni mağdur edildi" diye konuştu. 

30 Haziran'a kadar sözleşmeleri olmasına rağmen, 19 Haziran itibariyle ilişiklerinin kesileceğini anlatan bilgisayar öğretmenleri, "Gerekçe olarak da, 117 sayılı kanunda '2 yıllık mezunların öğretmen olamayacağı' ibaresi gösteriliyor. Aynı kanunda 'formasyonu olmayanlar da öğretmen olamaz' ibaresi var. Ancak onlara 19 Haziran ile 1 Temmuz arasında bir seminer verilerek formasyon kazandırılıyor. Yani bir formül bulunuyor. Bilgisayar eğitimi verenlere de bir ara formül bulunamaz mı? Diğer 4 yıllık okul mezunları öğretmen olurken, 2 yıllık mezunların ayrılmasını anlam veremiyoruz. Zaten 4 yıllık üniversite mezunları bilgisayar eğitmeni olmadığı için bizi kullandılar. Sonra söz verilmesine rağmen bizi işten attılar. Şu an 5 bin kişi çaresiz durumda. Bakanlığımızın bu konuda çare üretmesini bekliyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 16:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?