3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bilim dünyası Bursa'da buluşuyor

Tüyap Bursa Fuarcılık ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan ELECO 2007 Kongresi'nde, 130'u yabancı toplam 300 bilim adamı 197 tebliğ sunacak. 

TÜYAP ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası'nın iş birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Sanayi Odası'nın (BTSO) desteğiyle 5-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası ELECO 2007, Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. 6 Aralık'ta BUTTİM Kültür Merkezi'nde başlayacak kongre hakkında bilgi veren (EMO) Bursa Şubesi Başkanı Erdal Aktuğ, "5. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kongresi'nde 130'u yabancı toplam 300 bilim adamı tarafından 197 bilimsel bildiri sunalacak. Kanada Ecole Polytechnique de Montreal Prof. Dr. Mohammed Sawan ve Türkiye Işık Universty Prof. Dr. Vural Altun, iki çağrılı bildiri sunumu yapacaktır. Toplam 5 salonda toplam 30 bilimsel oturum, bir poster sunum ve 6 tane çağrılı bildiri yapılacak. Kongrenin amacı, elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır. En önemli husus, gelen bildirilerin iyi bir süzgeçten geçmesi ve belli bir bilimsel kalite çizgisinin yakalanmasıdır. ELECO 2006'da başlattığımız özgün bilimsel fikirlerin uygulama projelerinin sengilendiği Gelecek Parkı ile de bir ilke imza attık. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Gelecek Parkı'nda bu senede üniversitelerimizden önemli projeler sergilenecek. 30 farklı ülkeden gelen bilim insanlarına TOFAŞ fabrikasında teknik gezi düzenleyeceğiz" dedi. 

5. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kongresi'ne Cezayir, Azerbaycan, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Hindistan, Irak, İran, Ürdün, Lübnan, Malezya, Umman, Polonya, Portekiz, Romanya, Suudi Arabistan, Slovakya, Güney Kore, KKTC, Türkiye, İşviçre, Mısır, Filistin, Almanya, Birleşik Krallık, ABD ve Danimarka olmak üzere toplam 30 ülkeden katılım olacak. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gelecek Parkı'nda güneş arabaları, güneş teknesi, hidrojen arabası, robot köpekler, internet üzerinden kontrol edilebilen ev otomasyonu, uydu görüntülerinden deprem sonrası hasar tespiti, Osmanlıca karakterlerin yapay sinir ağları ile tanınması ve Türkçe'ye çeviren akıllı bir bibtemin geliştirilmesi gibi pek çok çalışma sergilenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 14:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?