3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bilim Şenliği'nde geri sayım

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Fen ve Teknoloji ve Matematik Bilim Şenliği” 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Fen ve matematik alanlarında hazırlanan projelerden 7-8 Mayıs tarihlerinde sergilenmesi uygun görülen projeler belli oldu. Konu seçimi veya probleme yaklaşım açısından özgünlük, bilimsellik, uygulanabilirlik gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak belirlenen projeler, 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenecek.

Eğitimde kaliteyi artırmanın, öğrenci başarısını yükselteceğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Bilime ve araştırmaya verilen önem, bu konuda sağlanan imkânlar, sivil toplum kuruluşları ile yapılan iş birliği, kaynakların bu yönde seferber edilmesi hepimizde çalışma şevki uyandıran unsurlardır. Bu bağlamda bilimin ve araştırmanın önemi bir kat daha artmaktadır. Eğitimin her kademesinde zekâyı geliştiren ve ön plana çıkaran bilimsel ve teknolojik faaliyetler teşvik edilmelidir" dedi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler tarafından hazırlanan ve sergilenmeye değer bulunan projelerin listesinin www.bursameb.gov.tr adresinde yayınlandığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?