3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bilinçli tüketici için iş birliği

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin şuurlandırılması için imam ve öğretmenlerle iş birliği yapacaklarını söyledi.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni yönetimi basına tanıttı. Baro Evi'ndeki kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, "Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sistem iyi çalışmadığı, uygulamada sıkıntılar yaşandığı için, tüketicinin tüketimden gelen gücünü kullanmadan sorunları çözmek mümkün görülmemektedir. Çözüm, ferdi hak arama sürecinde, kolektif hak arama sürecinde doğru tüketiciyi örgütlemekle mümkün olabilir. BTD, bu anlayışla tüketici hareketini yönetme iddiasındadır. Bursa tüketici hareketi bugüne kadar kurumsallaşamamış, demokratik geleneklerini oluşturamamış, eğitimli ve örgütlü kadrolardan yoksun, örgütlenme ağı yetersiz ve tabanına güven veren bir yapıya kavuşturulamamıştır. Bursa Tüketiciler Derneği bu olumsuzluklara çözüm bulmak üzere kuruldu. Derneğimiz tüketici hareketinin etik değerlerine bağlı, aktif, donanımlı, dinamik yapıya sahip yeni bir oluşumdur. Tabanına hesap, hizmet, güven veren yapısını tüzüğüne de yansıtmıştır" dedi.

Tüketici haklarının örgütlü ve toplumsal mücadele ile kazanılacağına inandıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, hedeflerini şu şekilde sıraladı:
"Bursa'nın tüm ilçelerinde şube veya tüzüğümüze uygun temsilcilikler açacağız. Bursa Barosu ile sözleşmelerdeki haksız şartların ayıklanması için ortak çalışma ve iş birliği yapacağız. Yerel yönetimlerle işbirliği yaparak tüketici erişim noktalarını hizmete açacağız. Tüketici bilincini geliştirmek adına her yıl gıda sağlığı ve ürün güvenliğiyle ilgili panel düzenleyeceğiz. Okullarda planlı şekilde tüketici haklarına yönelik bilgilendirme toplantılarını düzenleyeceğiz. Kapıdan satışların engellenmesi için köy öğretmenleri, imam ve muhtarlarla ortak toplantılar düzenleyeceğiz".

Derneğin 17 Mayıs'ta yapılan genel kurulunda yönetim kuruluna Arda Aşkın, Nezahat Özben, Mücahit Çetiner, Ahmet Zorlu, İbrahim Sönmez, Saffet Yılmaz, Yılmaz Özlütürk, Tezcan Tayfun Conker, denetim kuruluna Rıza Kayaoğlu, Samet Beriç, Özlem Şenbakan, Onur disiplin kuruluna ise Atila Atik, Hakan Gündoğdu, Asiye Kızıltaş, Zeynel Öztürk, ve Seçil Ateş seçildi. Genel Başkan yine Sıtkı Yılmaz olurken, yardımcısı Arda Aşık, genel sekreter Nezahat Özben genel sayman Mücahit Çetiner oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?