4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bilkentli kayakçının son görüntüleri

Uludağ'da snowboard yaparken kaybolan ve donarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi, ölüme gitmeden önce kameralar tarafından görüntülendi.

Donarak ölen kayakçının ölümünden önceki son görüntülerini İhlas Haber Ajansı buldu. Oteller Bölgesi'nde kiraladığı snowboard ile ölüme giden Ümit Özgen, görüntülerde sempatik hareketleriyle dikkat çekiyor.

Üzerinde yeşil ve kırmızı renkte kar kıyafetleri, başında da bere bulunan Ümit Özgen, bir süre kayak evindeki görevlilerle sohbet ediyor. Daha sonra ödemeyi kredi kartıyla yapan Özgen, kayağını alıp dışarıda denemeyi de ihmal etmiyor.
Oteller Bölgesi'nin merkezinde saat 11.00 sıralarında deneme yapan Özgen, daha sonra çıktığı pistte 12.00 sıralarında kaybolmuştu.

Bu arada jandarma ile birlikte arama çalışmalarına katılan turizm işletmecisi Tarkan Soyak, "4 adet jandarmaya ait, 11 adet de işletmecilere ait kar motoru vardı. Dağın her yerini karış karış aradık. Kayağın izlerini takip etmeye başladık. Ormanın içine doğru gitmiş. Ters istikamete gitmiş. Yoğun sisten dolayı burnumuzu bile göremiyorduk. Akşam 21 sıralarında hava açıldı.

Snowboardu bulduk. Daha sonra beklemesini söylediğimiz kulübeye ulaştık. Ancak o beklemediği için böyle bir olay başına geldi. Kimse jandarmayı suçlayamaz. Oraya gidip görsünler. Karda adım adım dolaştık. Basılmadık yerin olmadığını görecekler. Onu sürekli telefonla arayan arkadaşları yanlış yönlendirmişler. Bize söylenen iki ana noktayı bulduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?