3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bin 500 gence geçici iş fırsatı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında geçici olarak yaklaşık bin 500 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceğini söyledi.

Heykel Valilik binasında açıklama yapan Vali Şahabettin Harput, eylül ayından itibaren Bursa ve ilçelerinde 6 farklı alandaki 72 proje çerçevesinde bin 500 kişinin geçici olarak iş sahibi olacağını açıkladı. Ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek için kamu ve alanında geçici olarak uygulanacak istihdam programı kapsamında eylül ayında personel alımına başlanacağını kaydeden Harput, işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini hedefleyen çalışma yaptıklarını söyledi.

Harput, 6 ay süre ile uygulanacak programa İŞKUR'a müracaatları bulunan işsizler arasında tespit edileceğini belirterek, "Program kapsamında, çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, park düzenleme, ağaçlandırma, tarihi mekanların restorasyonu çalışmaları için personel alımı olacak. Bu kurum kuruluşlarda temizlikçi, hademe ve benzeri gibi yardımcı personel istihdamının sağlanması, restorasyon, kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma parkı düzenlemeleri, yol, su şebekelerinin yapımı ve onarımı ile kaldırım çalışmaları yer almaktadır. Programa katılabilmek için kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranıyor" dedi.

İlk 6 aylık dönem için işçi ücretlerinin toplam 7 milyon 423 bin TL olduğunu belirten Vali Harput, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde kamu yararına olmak şartıyla 6 ay gibi bir zaman dilimi için personel alımı içinde olduklarını ifade etti. Vali Harput, proje kapsamında kurumların eylül ayının ilk 10 günü içerisinde işçi alımlarına başlanacağının altını çizdi. Geçici personellerinin asgari ücretli ve sigortalı olarak çalışacağını belirten Harput, projenin Türkiye genelinde uygulandığını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 21:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?