2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bin 500 köpek kısırlaştırıldı

Sahipsiz köpekleri toplayan Karacabey Belediyesi, 2004’te yürürlüğe giren Hayvan Koruma Kanunu hükümlerini uygulayan örnek belediyeler arasında yerini aldı. 

Almanya’da hayvanları koruma kurumu olarak faaliyet gösteren Pro-Animale ile işbirliği yapan belediye, hayvan koruma gönüllülerinin yanı sıra tıbbi ilaç ve yiyecek desteği sağladı. İkisi veteriner hekimden oluşan dört kişilik ekip, bir hafta içinde Karacabey’de 1500 köpeğin bakım, tedavi ve kısırlaştırılmaları sağlandı. Ekibi Hayvan Barınağı’ndaki çalışmaları sırasında izleyen Belediye Başkanı Ergün Koç, katkılarından dolayı Can Ayalp ve eşi Nilgün Ayalp ile veteriner hekimler Uğur Duran ile Aybars Tunalı’ya teşekkür etti. 

Gönüllü ekibin bir hafta içinde 1500 köpeğin bakımı, kısırlaştırılması, kuduz ve uyuz aşılarının yapılması, iç ve dış parazitlerinin yok edilmesi gibi rehabilitasyona tabi tutulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Koç, çevredeki diğer il ilçelerdeki belediyeler ile köy muhtarlıklarına çağrıda bulunarak şunları söyledi: “AB’ye tam üyelik sürecinde çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu sadece bizi değil, tüm mahalli idareleri bağlamakta ve hayvanlar için bakımevleri kurulmasını öngörmektedir. Ayrıca, kontrolsüz hayvan üremesini engellemek amacıyla, sahipli köpek ve kedilerin bile kısırlaştırılmaları yasa gereğidir. Kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanlar kayıt altına alınıp, küpelenerek yeniden geldikleri ortama bırakılmaktadır. Sahipsiz hayvanların dövülmesi, öldürülmesi, acımasızca aşırı soğuk ve sıcakta bırakılması kanunla yasaklanmıştır. Kanunla hayvan koruma gönüllüleri sistemi getirilmiş, belge alan gönüllülere çevredeki hayvanların gözetimini üstlenmeleri sağlanmıştır.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?