4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

bin 603 işçi sevindi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’de çalışan bin 603 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert arasında imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Esat Yalman, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile Hizmet İş Sendikası Genel Denetleme Kurulu Başkanı Recep Özkan, Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel, Hizmet İş Bursa Şubesi Genel Sekreteri Arif Kelebek, Şube Teşkilat Sekreteri Bayram Akgül ve Hizmet İş Bursa Şube Kadın Komitesi Başkanı Fatma Gezer de hazır bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 1994 yılından beri şölen havasında imzalanan sözleşmelerin bu yıl seçim propagandası olarak algılanmaması nedeniyle sade bir törenle imzalandığını söyledi. Başkan Şahin, “Biz kavgacı değil uzlaşmacıyız. Emeğin kutsal olduğuna inanıyoruz. 5 yıldır Bursa’da dev yatırımlara imza attık. Bursa’ya zaman kaybettirmedik. Bursa’da yapılan devrim niteliğindeki işler ve kazanılan başarı ekip işidir. Biz bir aileyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak her ay önce memurumuzun ve işçilerimizin ücretlerini planlayıp, daha sonra diğer ödemelerimizi yaptık, yatırımlarımıza pay ayırdık. Onurla söylüyorum, çalışanlarımızın maaşlarında hiçbir aksama olmamıştır” diye konuştu.
Hizmet İş Sendikası’nın Türkiye’nin gerçeklerine göre hareket ettiğini ifade eden Şahin, toplu iş sözleşmesinin bin 603 personeli ilgilendirdiğini dile getirerek, “Taban ücretin 38 lira olarak kabul edildiği sözleşmede ilk 6 ay için yüzde 7.7, ikinci 6 ay için de yüzde 7’ye yakın bir zam verilmiştir. 2. yıl zamları ise tüketici fiyatları Türkiye geneli endeksine göre genişletilmiştir” dedi.
İşçiler adına konuşan Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel, 1994 yılından bu yana yapılan toplu iş sözleşmelerinde her zaman Büyükşehir Belediyesi ile uyumla çalışıldığını belirtti. Yel, “Toplu iş sözleşmelerinde mutlu sona ulaşılmasından dolayı sevinçliyiz. Her zaman memurlarla işçiler arasında uyumsuzluk yaşanmaması ve huzurlu ortamlarda çalışılması için çabaladık. Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e desteğinden dolayı teşekkür plaketi veren Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert de konuşmasında sendikanın 30 yıldır ağır bir misyonla çalıştığını belirtti.
Sert, “Toplu iş sözleşmelerinde iş barışı ve iş güvenliği sağlanıyorsa, hak ve alacaklar zamanında alınıyorsa en iyi hizmet alınabilmiş demektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin sayesinde bu hedeflerimize ulaştık. Bizler belediyeleri sosyal taraf değil ortak olarak görüyoruz. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasının ardından Başkan Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi bahçesinde toplanan işçiler tarafından davul ve zurnalarla karşılandı. İşçilere müjdeyi veren Başkan Şahin, “Emeğiniz kutsaldır. Alacağınız zamlar ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.
İşçiler de Başkan Şahin’e çiçek vererek teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?