5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Binlerce Ülkücü Kocayayla'da buluştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin AKP iktidarıyla içerden daralan, dışarıdan kuşatılan bir ülke haline geldiğini öne sürerek, "Türkiye, siyasal ve ekonomik anlamda manda ve himaye kabul etmeye hazır duruma sokulmak istenmektedir'' dedi.

Bursa'nın Keles İlçesi'nde düzenlenen ''14. Keles-Kocayayla Türkmen Kurultayı''na katılan Bahçeli, yaptığı konuşmada, AB sürecinin "Türkiye'nin yumuşak karnı'' haline geldiğini ifade ederek, ''Bir yandan tam üyeliğin olmayacağı çeşitli ağızlardan ifade edilirken, diğer yandan Türkiye'nin kuşatılması için sürecin canlı tutulması eğilimi benimsenmiştir. Türkiye, siyasal ve ekonomik anlamda manda ve himaye kabul etmeye hazır duruma sokulmak istenmektedir'' görüşünü savundu.

Bahçeli, AKP'nin, kadroları çökertilmiş, militan sayısı önemli ölçüde azaltılmış terör örgütünün tutuklu ve hükümlülerini, ''Toplumsal huzur ve eve dönüş'' projesiyle afla saldığını iddia ederek, ''Affedilenler evlerine değil, dağlardaki inlerine döndü. Vatan evlatları yine birer birer kara toprağa düşmektedir. Bu sorumsuz ve duyarsız siyasetin faturasını yine Türk milleti mi ödeyecektir? Milliyetçi hareket bu sorumsuz siyasetten hesap soracaktır'' diye konuştu.

Hükümetin dış politikadaki yanlışının, Irak'ta sürekli Türkiye'nin aleyhine işleyen gelişmeler zincirini başlattığını öne süren Bahçeli, Türkiye'nin Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde devre dışı kaldığını savundu. Bahçeli, ABD'nin, ''Büyük Ortadoğu Projesi'' çerçevesinde İran ve Suriye'yi merkez alan geniş bir çatışma alanı meydana getirme peşinde olduğunu dile getirerek, hükümet yetkililerinin üst üste yaptığı ABD ziyaretlerinde ne gibi sözler verdiğinin, kamuoyunca bilinmediğini kaydetti. Türkiye'nin yeniden kapitülasyonlara doğru götürülmekte olduğunu iddia eden Bahçeli, ''Siyasi, hukuki, ekonomik ve diplomatik alanlarda milli inisiyatif ve irade devredilmektedir. Böyle bir idare anlayışı tarihimizin hiçbir döneminde olmamıştır'' açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli, TMSF tarafından kontrol altına alınan medya kanallarıyla TRT'nin 'hükümet bülteni' halini aldığını ileri sürerek, şunları söyledi: ''Hükümet, bütün medyayı kontrol altına alsa da bu memleketin işsizleri, açları var. Sen, bunların üstesinden geleceğini söylediğin için tercih edildin. Devlet kaynaklarının başına yandaşlarını getir diye bu halk seni iktidara getirmedi. AKP iktidarı, artık yolsuzluklarla anılır hale geldi."

Bursa Mehter Takımı da kurultayda bir konser verip, kahramanlık türküleriyle ülkücülere unutulmaz bir gün yaşattı. Bahçeli, şölen kapsamında çadırları dolaşıp ülkücülerle sohbet etti. Kurultaya Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Eskişehir ve Bilecik'ten binlerce ülkücü katıldı. Partililer, yaylada kurulan 200'ü aşkın çadırda aileleri ile piknik yapma imkanı bulurken, şenliğin coşkusuna ortak oldu.

Sanatçılar Ahmet Şafak ve Başkal konser verdi. Ülkü Ocakları Bursa Teşkilatı üyesi gençler, Bahçeli'ye korumalık yaptı. Bahçeli, MHP'ye katılan 5 şehit ailesine rozet taktı. Yağlı güreşleri izledi, daha sonra çadırları dolaşarak vatandaşlara hatırını sordu.

Öğle namazını çadırda kılan Bahçeli, partililerin çocuklarını sevip Kocayayla'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 18:43:39
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?