3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Binyıl Kalkınma Hedefine TOBB desteği

Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefi kapsamında dünyada yoksullukla mücadele, kadınların toplumdaki rolleri, çevresel sürdürülebilirlilik ve temel eğitim içerikli projelere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de (TOBB) maddi katkıda bulunması Yerel Gündem 21 temsilcilerini sevindirdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21’in ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Yerel Gündem 21 Yönetişim Ağı Yoluyla Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi” temalı ‘Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu’ proje yazma eğitimi Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bursa’nın yanı sıra Çanakkale, Kocaeli, Balıkesir ve Yalova’da faaliyet gösteren yerel gündem 21 yetkililerinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, proje fonu hakkında bilgiler verdi. Bulut, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Devlet Planlama Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Kentler ve belediyelerin ortaklığında yürütülen projeye, bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin de destek verdiğini söyledi. Program kapsamında Türkiye’de ilk kez özel sektör ve işletmelerle işbirliği yapıldığını kaydeden Bulut, “Projenin ulusal koordinatörlerle bütçesi 1,5 milyon dolardır. Bu yıl ilk kez bu miktarın 400 bin dolarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) karşılıyor. Bu destek çalışmalarımıza güç katacak” dedi.
Bulut, Birleşmiş Milletlerin belirlediği ‘yoksullukla mücadele’, ‘kadınların toplumdaki yeri’, ‘temel eğitim’ ve ‘çevresel sürdürülebilirlik’ başlıklı maddeleri içeren projeler hazırlayan katılımcıların çalışmalarını 22 Ekim’e kadar teslim etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Bulut, yapılan çalışmaların Yerel Gündem 21 Ulusal Koordinatörlüğü, TOBB ve UNDP yetkililerinden oluşan heyetin değerlendireceğini bildirdi. 

Habitat Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Sorumlusu Murat Yücer de katılımcıları proje hakkında bilgilendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 14:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?