6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bir araba için cinayeti üstlendi

BİR OTOMOBİL VE 12 BİN LİRAYA CİNAYETİ ÜSTLENMİŞ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kıza sarkıntılık yaparken kendilerini uyaran Açık Öğretim Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisini kalbinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen sanıkların yargılanmasına başlandı. Cinayeti işlediği iddia edilen tutuklu sanık B.K., "Cinayeti H.E. işledi. Ağabeyi N.E. bana bir otomobil ve 12 bin lira teklif etti. Teklif cazip gelince kabul ettim. Şimdi gerçeği söylüyorum, Murat'ı ben öldürmedim" şeklindeki savunmasıyla herkesi şoke etti. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen B.K. ile ölümle biten kavgaya karıştığı öne sürülen tutuksuz sanıklar H.E., F.K. ve H.S., ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayeti para karşılığı üstlendiğini iddia eden B.K., "Tanımadığı kızı koruyan Murat Günay ile E.D. arasındaki tartışmayı tatlıya bağladık. Olay gecesi B.K. ile ölen Murat arasında, 'Gülüm' lafı yüzünden çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Murat'ın kardeşi F.K. ile birbirimize girdik. H.E. ile ölen Murat kavga ediyordu. Murat yere düştü. Murat'ı ben bıçaklamadım. Kaçarken H.E. bana Murat'ı birkaç defa bıçakladığını söyledi. Abisi N.E., cinayeti üstlenirsem bana bir araba ve 12 bin lira para vereceğini söyledi. 'Bir yıl yatar çıkarsın' deyince teklif cazip geldi. Ve bu suçu üstlendim. Şimdi gerçekleri anlatıyorum. Onu ben öldürmedim" dedi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan H.E. ise, "Ölen Murat ile sanık B.K. arasında tartışma oldu. Murat küfretmeye başladı. Aralarında kavga çıktı. Ben, H.S. ve F.G.'nin aralarına girip ayırmak istedik. O sırada Murat yere düştü. Ayırma sırasında B.K.'nın elinde bir şey gördüm. Benim de üzerim kanlandı. Ağabeyim N.E. yanımıza geldi. Ona da B.K., Murat'ı bacaklarından bıçakladığını anlattı" diye konuştu.

Mağdur F.G. ise ağabeyinin bir başkasıyla kavga ettiğini, B.K.'yı ağabeyini bıçaklarken görmediğini öne sürdü Diğer tutuksuz sanıklar F.K. ve H.S. de haklarındaki iddiaları yalanladı.

Oğlunun bir hiç uğruna öldürüldüğünü söyleyen emekli PTT müdürü baba E.G. ise duruşmaya müşteki olarak katıldı. Gerçeğin gün yüzüne çıkmasını isteyen baba E.G., "Oğlum Murat çok iyi bir insandı. Başkasının namusunu korumak isterken canından oldu. Oğlumu kim öldürdüyse cezasını çeksin. Oğlum iç mimar olacaktı. Okulunu bitirip askerliğini yaptıktan sonra mesleğe atılacaktı. Bunun özlemiyle yaşıyordu. Hiç yüzünden öldürüldü. Her şey bu kadar basit olmamalı" dedi.

Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek davayı erteledi.

BİR OTOMOBİL VE 12 BİN LİRAYA CİNAYETİ ÜSTLENMİŞ
BİR OTOMOBİL VE 12 BİN LİRAYA CİNAYETİ ÜSTLENMİŞ
BİR OTOMOBİL VE 12 BİN LİRAYA CİNAYETİ ÜSTLENMİŞ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 10:28:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 11:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?