4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bir ilk Bursa'da gerçekleşiyor

Hilton zinciri dünyada bir ilki gerçekleştirerek Bursa’da iki oteli yan yana inşa edilmesine izin verdi. 5 ve 3 yıldızlı olması planlanan iki otele 40 milyon dolar yatırım yapılacak

Hilton, dünyada ilk kez iki konsept otelinin yan yana Bursa’da yapılmasına izin verdi. Bursa’da Hilton otellerini yapıp işletecek Durin Gayrimenkul Turizm Yatırım’ın CEO’su Ahmet Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, kongre turizminde gelişme merkezi olarak işaret ettiği illerin arasında Bursa’nın da geldiğini söyledi. Kongre turizmi açısından değerlendirildiğinde Bursa’nın, otelleri dışında iyi bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Bilgin “Tarih ve kültür başkenti Bursa’ya kongre turizmi kapsamında geleceklerin yapacağı çok şey var. Ancak ciddi anlamda uluslararası kalitede hizmet verecek, yurtdışında çok tanınan ünlü bir oteli yok. Kongre turizminde bu durum, çok büyük eksiklik” dedi.

2011’DE HİZMETE AÇILIYOR

Bursa’da çok farklı konseptte bir otel için yaklaşık 1.5 yıldır çalıştıklarını anlatan Bilgin “Dünyada bunun bir benzerini görmedim. Aynı alana Hilton’un 5 ve 3 yıldızlı birer otelini yapacağız. 5 yıldızlı Bursa Hilton Oteli 170, 3 yıldızlı Bursa Hampton Oteli ise 107 kişilik olacak” dedi. 40 milyon dolara yapılacak otellerin girişinin ayrı planlandığını vurgulayan Bilgin “Ancak alttan birbirine bağlı olacaklar” dedi. Bilgin her iki otelin de 2011’de hizmete açılacağını söyledi.
 

AA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 16:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?