2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bir karikatür ihbarları yüzde 25 artırdı

BİR KARİKATÜR İHBARLARI YÜZDE 25 ARTIRDI

Suç ve suçluyla mücadelede örnek olacak yeni bir sayfa açan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, vatandaşların olayları ihbar etmesini özendirmek amacıyla hazırlanan karikatürleri şehrin muhtelif yerlerine astı. Karikatürlü afişlerin ardından, Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Haber Merkezi'ne gelen ihbar sayısında belirgin bir artış gözlendi.

Suç ve suçlularla mücadelede vatandaşları daha duyarlı hale getirmek için harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü, "Çevrenizdeki olaylara güzünüzü kapatmayın" adı altında değişik karikatürler hazırlattı. 7'den 70'e herkesin ilgisini çeken afişler, şehrin muhtelif yerlerine asıldı. Afişe dönüştürülen resimler kentteki 20 ayrı billboardda yerini aldı. Projeyle ilgili bilgi veren Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Vatandaşlar, billboardlarda genellikle reklam afişleri görmeye alışık oldukları için, bunu

da önce bir mağaza açılışı veya indirim günlerine giren bir alışveriş merkezinin karikatürlü tanıtımı zannetti. Ancak afişe dikkatlice baktıklarında üzerinde polisin öğüdünü gören vatandaşlar, projeyi çok beğendi. Afişte, insanların çevrelerindeki her türlü olumsuzluğu 155'e bildirip duyarsız kalmamaları isteniyor" diye konuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, projeyle "155 Polis İmdat" telefonuna yapılan ihbar sayısının artırılmasının amaçlandığı belirtilerek, "Uygulamayla fail ya da faillerin yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi, suç işlemesi muhtemel şahısların ihbar neticesi yakalanarak olayların meydana gelmeden önlenmesi ve olay sayılarının azaltılması amaçlanıyor. Polis-halk ilişkilerinin önemli yönde etkilenmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunmasında daha etkin ve verimli katkı sağlanması

beklenmektedir. Projenin gerçekleştirilmesinden sonra ihbar sayıları incelendiğinde 2011 yılı Ocak ayı içerisinde asayişe müessir olaylardaki toplam ihbar sayısı 19 bin 866 iken, Şubat ayı içerisinde yüzde 25 artarak 24 bin 434'e yükseldi" denildi.

BİR KARİKATÜR İHBARLARI YÜZDE 25 ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 11:43:05
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 15:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muratcan Gülsün IP: 217.131.66.xxx Tarih : 21.03.2011 23:05:11

öyle bir yerdeki görmemek mümkün değil tam orda büyük bir trafik sorunu var ve kırmızı ışıkda okumakdan başka bir çaren yok :) bende okuyanlardanım.