3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Birayla tedavi karakolluk oldu

Bursa'da, içerisinde metil alkol bulunan camsil içen 2 yaşındaki çocuğun tedavisi için acil serviste kullanılan bira, nöbetçi doktorun başına bela oldu. 

Çekirge Ak Şemsettin Çocuk Hastanesi acil serviste görevli doktor Mehmet Feryal Kitapçıoğlu (42), gözleri kör etme ihtimali olan metil alkol zehirlenmesine, tedavi yöntemi olarak metil alkolü nötralize edecek etil alkol enjekte etmeyi uygun gördü. Ancak hastanede kullanılabilecek şekilde etil alkol bulunmadığından, küçük çocuğun gözlerinin kör olmaması için zamana karşı mücadele eden doktor Kitapçıoğlu, hasta çocuğun babası Erkan Ersöz'den büfeden bir bira alıp getirmesini istedi. Yüzde 5 etil alkol seviyesi bulunan birayı suyla arıştıran Kitapçıoğlu, zehirlenme emareleri görülen 2 yaşındaki çocuğa hemen enjekte etti. 

İlk müdahelenin ardından 6 saat sonra ikinci doz yapıldı. Küçük çocuk yoğun bakıma alınırken, zehirlenme ve kör olma ihtimali ortadan kalktı. Ancak acil müdahale odasında kalan bira kutusu nöbetçi doktorun başına dert oldu. 

Bronşit olan çocuğunu hastaneye götüren Selime Karabulut (30), çocuğa takılan serumun tıkanması üzerine acil müdahele odasına gönderildi. Burada bira kutusunu gören Selime Karabulut, doktorların görev başında bira içtiklerini zannederek polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Çekirge Polis Merkezi'nde şikayet üzerine ifadesi alınan doktor Mehmet Feryal Kitapçıoğlu, çok kısa sürede kana karışan metil alkolü engellemek için zamanla yarıştığını, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Zehir Danışma Merkezi ile de görüşerek çocuğa bira enjekte etmeye karar verdiğini anlattı. Bunun için hasta çocuğun babasına bira aldırdığını belirten Mehmet Feryal Kitapçıoğlu, kısa sürede metil alkolün etkisini azaltıp, toksik etkiyi notralize edecek şekilde 6 saat ara ile suyla seyrelttiği birayı enjekte ettiklerini, şikayetçi hasta yakının bu müdaheleyi bilmeden, hastane koridorlarında doktorla hemşireler alkol alıyor diye dolaşarak ortalığı ayağa kaldırdığını belirtti. Hastane yönetimi ise şikayeti yersiz buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?