6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Birdal'a attığı kafayı böyle açıkladı

KIZ ARKADAŞINDAN AYRILDIĞI İÇİN AKIN BİRDAL'A KAFA ATMIŞ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır milletvekili Akın Birdal'a platform üzerinde konuşurken saldıran Bilgehan Şimşek'in tedavisi sürüyor. İstihbarat kayıtlarına göre herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemeyen Şimşek'in ifadesinde, "Kız arkadaşımdan ayrılmıştım, moralim bozuktu, sinirlerim bozuldu ve saldırdım" dediği öne sürüldü.

Milletvekili Akın Birdal'a mitingde konuşma yaptığı sırada kafa atan Bilgehan Şimşek'in saldırıyı önceden planladığı, BDP'nin Batman ve İstanbul'daki mitinglerinde de saldırıya niyetlendiği ancak emeline ulaşamadığı iddia edilmişti. Cumhuriyet Savcılığı, zanlının irtibatlı olduğu kişileri araştırırken ciddi bir netice elde edilemedi. Şimşek'in piyasaya yüklü miktarda borcu olması ve cebinden borç listesi çıkması, saldırının parasal amaçlı yapılmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Soruşturmayı yürüten polis ve savcılık, Şimşek'in bir örgüt bağlantısını belirleyemedi. Şimşek'in, "Kız arkadaşımdan ayrılmıştım. Moralim bozuktu. BDP'lilerin konuşmalarına da canım sıkıldı, gelip saldırdım" dediği belirtildi.

Bu arada milletvekili Akın Birdal, saldırganla ilgili savcılık ya da emniyete yazılı şikayetini bildirmedi. Birdal'ın saldırı sonrası doktor raporunu da polise ulaştırmadığı, bu nedenle işlemlerin geciktiği öğrenildi.

Öte yandan, başında polisin nöbet tuttuğu Bilgehan Şimşek'in tedavisinin Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde sürdüğü, 2-3 gün içinde adliyeye sevk edileceği kaydedildi. Bursa'ya gitmeden önce babasına bir sayfalık mektup yazan Şimşek, "Size layık olamadım, Bursa'ya gidiyorum. Ya öleceğim ya da cezaevine gireceğim" ifadelerini kullanmıştı.

KIZ ARKADAŞINDAN AYRILDIĞI İÇİN AKIN BİRDAL'A KAFA ATMIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:02:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 19:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?