2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Birdal'a saldırıda şok iddia

BDP MİLLETVEKİLİ AKIN BİRDAL'A SALDIRI DAVASINDA ŞOK İDDİA

Bursa'da düzenlenen mitingde BDP milletvekili Akın Birdal'a kafa attığı iddia edilen Bilgehan Ş.'nin avukatı, müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığını savundu.

5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "halk arasında panik oluşturacak şekilde tehdit ve basit yaralama" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen Bilgehan Ş. ile saldırının ardından Bilgehan Ş.'yi darp ettikleri önü sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi. Bu celseye sadece, yaşanan arbedenin ardından Bilgehan Ş.'yi darp etmekle suçlanan sanıklardan M.D. katıldı.

Söyleyecek çok şeyi olduğunu belirten sanık M.D.'yi hakim sadece olaya ilişkin savunma yapması için uyardı. Örnekler vererek savunmasına başlayan sanık, hakimin uyarıları üzerine, "Ben platformda konuşan Akın Birdal'ın yanındaydım. Birden kargaşa oldu. Vekil Birdal yere düşmüştü. Sıcaktan bayıldığını düşündüm. Onu kaldırmaya çalışırken platformdan düştüm. Altta kaldım. Sıkılan biber gazından etkilendiğim için 3 gün bir şey yiyemedim. Ben Bilgehan Ş.'ye vurmadım" dedi.

Bilgehan Ş.'nin avukatı Mutlu Engin ise müvekkiline ceza verilemeyeceğini belirterek, "Bilgehan Ş.'nin cezai ehliyeti yoktur. Bu yöndeki dilekçemizi mahkemenize ibraz ediyoruz. Bunun araştırılması gerekir" diye konuştu.

Bilgehan Ş.'yi darp etmekle suçlanan sanıkların avukatı Mustafa Yağcı ise, Bilgehan Ş. yüksek lisans öğrencisi olduğu için böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Biz de Bilgehan Ş.'nin vekilinin bu talebi reddedilerek soruşturmanın genişletilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanığın cezai ehliyetinin tespiti için sunulan dilekçe ve Yargıtay kararlarının incelenmesi için duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 11:59:05
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 22:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?