6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Birkan baro başkanlığına aday

BURSA BAROSU'NDA SEÇİM MARATONU BAŞLADI

Bursa Barosu'nda seçim maratonu başladı. Mevcut Başkan Zeki Kahraman'ın ardından adaylığını açıklayan ikinci isim, geçen seçimlerde yarışı 31 oyla kaybeden Zekeriya Birkan oldu. Avukatların en büyük sıkıntıları arasında olan konut ve işyeri meseleleri için TOKİ ile görüşme yaptığını belirten Birkan, "Demokratik bir baro yönetimi vaat ediyoruz. Değişim anlayışıyla göreve gelecek olan bizler, huzurunuzda tüm Bursa kamuoyuna ve meslektaşlarımıza söz veriyoruz" dedi.

Bursa Barosu'nun 10 Ekim'de yapılacak genel kurulu öncesi seçim yarışı başladı. Mevcut Başkan Zeki Kahraman'ın ardından adaylığını ikinci olarak açıklayan isim, Kahraman'ın en büyük rakibi olan Zekeriya Birkan oldu. İki yıl öncesi seçimlerde başkanlık koltuğunu 31 oyla Zaki Kahraman'a kaptıran Birkan, adaylığını Adliye Sarayı'ndaki avukat toplantı odasında açıkladı.

Geçen seçimlerinden bu güne kadar, gerek mesleki, gerek demokratik, gerekse de hukuka aykırılıklardan kaynaklanan toplumsal meselelerin halen çözülemediğini öne süren Zekeriya Birkan, "Bugüne kadar birbirinin kopyası ve nesilden nesile geçen yönetim anlayışı sebebiyle hiç bir meselenin çözülemedi ve bundan sonra da çözülemeyeceği anlaşılmıştır. 2008 yılındaki adaylığımız sırasında tespit ettiğimiz meselelerin çözümünün değişimden geçtiğini dile getirmiştik. Ne yazık ki, gerek meselelerin tespiti gerekse çözümleri konusunda mevcut baro yönetimi anlayışının çözüm bulamayacağı iddiamız doğru çıkmıştır. Geçen dönem, mevcut yönetimin listesini delerek giren iki arkadaşımızın özverili çalışmaları, baştakilerin yanlış ve eksik yönetim anlayışı sebebiyle esaslı sorunlarımıza ilişkin hiç bir çözüm gerçekleştirememiştir" dedi.

Artık çağdaşlığı ve tüm avukatları kucaklayan bir mesleki anlayışı benimseyen bir yönetimin göreve gelmesi gerektiğini ifade eden Birkan, "Adliye yerinin çözümünde tüm kesimlerle kavgalı, mesleki meselelerin çözümünden ziyade, ideolojik yaklaşımlar sergileyen, dar bir çerçevede mesleğin onurunu korumaya çalışan, avukatlar aleyhine olan düzenlemelerden bihaber yönetim anlayışından ziyade, avukatların aleyhine olan düzenlemelerin iptali ve yeni düzenlemelerin ihdası için uğraş veren avukatlık mesleğinin onurunu koruyan ve kollayan yöneticilerin baro yönetimine talip olması gerekmektedir" diye konuştu.

Bursa Barosu için yarım kalan hizmet sevdasının yürüyüşünü, bu seçimlerde tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Birkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuka ve insan haklarına önem veren, adil yargılanma hakkının tecellisi için çaba sarf eden, görüş soran değil görüşü alınan, kavgacı değil uzlaşmacı, statükocu değil katılımcı, bağnaz değil çağdaş ve aynı zamanda demokratik bir baro yönetimi vaat ediyoruz. Değişim anlayışıyla yönetime gelecek olan bizler, huzurunuzda tüm kamuoyuna ve meslektaşlarımıza söz veriyoruz. Ayrıca avukatların en büyük sorunu olan adliyenin yeri konusunda, son sözü bir yönetime geldiğimizde Bursa Barosu söyleyecektir. Bunun sözünü huzurlarınızda veriyoruz".

Avukatların en büyük meseleleri arasında olan konut ve işyeri meseleleri için TOKİ ile görüşme yaptığını belirten Zekeriya Birkan şunları söyledi: "Bu meselenin çözümü için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yüz yüze görüşülerek, destek sözü alınmıştır. Avukatlara yönelik haksız vergi incelemeleriyle alakalı da, Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile yapılan görüşmelerden de sevindirici haberleri vermenin mutluluğu içindeyiz. Bahsettiğimiz meseleler icebergin görünen yüzüdür. Tek referansımız hukuktur. Bir şey değişecek; anlayış değişecek ve her şey değişecektir".

BURSA BAROSU'NDA SEÇİM MARATONU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 16:40:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 16:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?