6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Biz kimsenin eyaleti değiliz!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısına bazı gazetelerde çıkan İstanbul Çevre Düzeni Planı damgasını vurdu. Konuyu gündeme getiren ve İstanbul metropolitan planının Bursa kent dokusu üzerindeki etkileri isimli bir sunum hazırladığını ifade eden CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan'ın talebini Başkan Recep Altepe reddetti.

Konunun kendilerini ilgilendirmediğini ve Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündemine alamayacağını kaydeden Başkan Altepe, "Burada Bursa ile alakalı kararlar alırız. Bizim içinde olmadığımız bir konu bizi bağlamaz. Burada Bursa'nın meselelerini görüşelim. Her şehir kendisine göre gelişim planı yapabilir. Bizde çeşitli çalışmalara yapıyoruz ve çevre iller bizden sanayi istiyor. Herkes bizimli kardeş şehir olmak istiyor. İstanbul içinin fazlalığını atarken Bursa'yı düşünmüş olabilir ama Bursa'da büyük bir şehir. Ben Marmara Belediyeler Birliği başkanıyım aynı zamanda. Eğer Bursa veya Marmara ile alakalı bir konu olsaydı benim mutlaka haberim olurdu. Bize sorulmadan kimse Bursa hakkında karar alamaz. Bursa sahipsiz değil. Alacağımız kararlar yüz yılı etkileyecek kararlar. İlgili belediye başkanının bile bu tür bir açıklama yapıldığından belki de haberi yok. Başka belediyenin aldığı karar bizim meclisimizi bağlamaz. Bana ne İstanbul Meclisi'nin aldığı karardan. İstanbul'un görüştüğü karar bizim konumuz olamaz. İstanbul bize sormadan bize ne rol, ne de elbise biçemez. Biz kimsenin eyaleti değiliz. Biz İstanbul'a mı bağlayız? Ben onlarla oturup karar almadan Bursa'ya bir şey yapamazlar. Ben onların kararını burada gündeme alırsam, meşrulaştırmış olurum. Bu mecliste Bursa'nın kararlarını almalı ve sıkıntılara çare bulmalıyız. Kimse bizden habersiz Bursa hakkında plan yapamaz" dedi.

CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan ve bazı meclis üyeleri niyetlerinin meclisi bilgilendirmek olduğunu ve konunun hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.

"ULUDAĞ İLE ALAKALI YASAL DÜZENLEME HAZIRLANIYOR"

Uludağ ile alakalı Ankara'da yaptığı görüşmelerle alakalı da meclise bilgi veren Altepe, "Alt yapı hakkındaki yetkinin üst yapı konusunda da alınması için gerekli görüşmeleri yaptık. Yasal düzenleme yapılması hususunda görüşlerimizi dile getirdik. İlgili bakanlıkların heyetleri Bursa'ya geldi ve bölgede incelemelerde bulundu. Oluşan taslak inceleniyor. En kısa zamanda Uludağ ile alakalı yasal düzenleme olacak" diye konuştu.

Ankara'da stadyum projesiyle alakalı da görüşmeler yaptıkların belirten Altepe, hedeflerinin gelecek yıl projeyi tamamlamak olduğunu belirtti.

"TRAMVAY ÜRETİMİNE BAŞLAMAM İÇİN GEREKEN ONAYI ALDIK"

Tramvay ve metro vagonu imalatıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü dile getiren başkan Altepe, projelerin testlerinin bilgisayar ortamında İtalya'da yapıldığını ve projelerin testten geçtiğini vurguladı. Dünya standartlarında üretime geçmek için gerekli onayları aldıklarını kaydeden Başkan Altepe, numune araçların üretimine kısa zaman içinde başlanacağına değindi. Cumhuriyet Caddesi'nin araç trafiğine kapatılarak nostaljik tramvay seferlerinin başlaması için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki binaların cephe düzenleme çalışmalarının da hemen başlayacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:23:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 21:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?