5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Böbrek nakli 18 yıllık acıyı dindirdi

ÖĞRETMENİN BÖBREĞİ 18 YILLIK ACIYI DİNDİRDİ

Çanakkale'de hayatını kaybeden öğretmenin böbreklerinden biri 18 yıldır nakil bekleyen bir kadına, diğeri ise diyaliz hastası olduğu için kimsenin iş vermediği 5 çocuk babasına nakledildi.

Çanakkale'de 3 gün önce beyin kanaması neticesinde hayatını kaybeden 57 yaşındaki Halil Özkan'ın böbreklerinden biri, 14 ayrı hasta arasından 18 yıldır organ nakli bekleyen 31 yaşındaki bir kadına diğeri ise, diyaliz hastası olduğu için iş bulamayan 5 çocuk babasına nakledildi. Kendisi gibi kardeşi Hidayet Gültekin'in de 2006 dan beri böbrek hastası olduğunu söyleyen ve tetkikler için Tıp Fakültesi'ne kardeşi ile birlikte gelen Ayşe Gültekin, ameliyat öncesi yaptığı konuşmada, "Gelen böbrek, inşallah benim gibi bu hastalığı çeken arkadaşlarımızdan birine ya da bana olur. Daha önce de 2 kez nakil için çağrılmıştım. Ama bana nasip olmadı. Hayırlısı neyse olsun" diye konuşmuştu. Başarılı geçen bir operasyonun ardından Halil öğretmenin böbreklerinden biri genç kadının 18 yıllık çilesini bitirdi.

 

ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞTI

Çanakkaleli öğretmenin diğer böbreği ise, 5 yıldır organ nakli bekleyen 5 çocuk babası Nazmi Bedir'e (34) nakledildi. Diyaliz hastası olduğu için her iş müracaatından boynu bükük ayrıldığını belirten Bedir, "Bakmakla sorumlu olduğum 5 çocuğum var. Kirada oturuyorum. Okula giden yavrularımın masraflarını karşılayamıyorum. Komşularımızın yardımlarıyla geçiniyoruz. Çalışmak için nereye müracaat etsem kimse bana geri dönmüyor. Öldükten sonra insana organlarının ne yararı olur? Ben de öldükten sonra

böbreklerim hariç tüm organlarımı nakil bekleyen diğer insanlara bağışlama kararı aldım" diye konuştu.

ÖĞRETMENİN BÖBREĞİ 18 YILLIK ACIYI DİNDİRDİ
ÖĞRETMENİN BÖBREĞİ 18 YILLIK ACIYI DİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 10:22:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 18:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?