3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Boğazköy Barajı'nın yapımında sona yaklaşılıyor

Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, yapımında sona yaklaşılan Boğazköy Barajı'na biyolojik arıtma yapılmadan su verilmesinin doğru olmayacağını söyledi. 

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, barajın bitme noktasına geldiğini, ancak bu kez İnegöl'e bağlı Yenice Beldesi ve İnegöl şehir merkezinden gelen mesken ve sanayi atıklarının dereyi kirletmesi yüzünden barajda su tutulamadığını ileri sürerek, "Barajın bir yıllık gecikmesi Yenişehir'e 25 milyon YTL'ye mal oluyor. Bunun için İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisinin hem kapasitesinin artırılması hem de biyolojik arıtma yapılması gerekmektedir. Bunun bir an evvel yapılmasını istiyoruz" demişti. Cingil'in endişelerini haklı bulan Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl'de biyolojik arıtmanın da bir an önce devreye sokulması gerektiğini vurguladı.
Kızılcıklı, zaten şu anda Boğazköy Barajı'nın tamamen bitmediğini, sırada kanaletlerin yaptırılmasının bulunduğunu, ancak bu arada baraj sahasında su tutulabileceğini, ama derenin çok kirli akması yüzünden su tutulmasının mümkün olmadığını kaydetti. İnegöl'de biyolojik arıtmanın mutlaka yapılması gerektiğini savunan Kızılcıklı, "Bunun için İnegöl ve Yenişehir belediye başkanlarımız ile sanayiciler kısa süre içerisinde bir araya gelip konuyu enine boyuna tartışmalı. Derenin suyunu baraj sahasında toplasanız bile bu su ile sulama yapılması mümkün değil. Barajın kanaletleri bitirilmiş olsa dahi sular arıtılmadan, dere kirlilikten kurtarılmadan su toplanması mahzurludur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 14:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?