4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bomba gibi patladı

Bursa'da bir yıldır sokak arasında park halinde bulunan LPG'li otomobilde patlama meydana gelirken, yangına müdahale etmek isteyen itfaiye eri de alevlerin arasında kalarak yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi Yeşilyurt Sokak'ta park halinde bulunan 16 E 2994 plakalı otomobilde sabah saatlerinde yangın çıktı. Sahibinin cezaevinde olduğu öğrenilen araç kısa sürede alevler içinde kalırken, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sokaktaki diğer araçlar sahipleri tarafından çekilirken, yangına müdahale etmek isteyen 25 yıllık itfaiye eri Rauf Bayrak, aracın LPG tüpünün bomba gibi patlaması sonucu alevler arasında kaldı. Üzerindeki kıyafetler çıkarılan ve ilk müdahalesi 112 Acil Yardım ekipleri tarafından yapılan Bayrak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diğer yandan patlama sonrasında aracın bulunduğu sokaktaki birçok evin camları kırılırken, otomobilin kapıları 3 katlı bir binanın çatısına kadar fırladı.
Kısa sürede söndürülen yangının elektrik kontağından çıktığı sanılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?