6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Borçlulara Facebook'lu takip

BORÇLULARA FACEBOOK'LU TAKİP

Bursa'da avukatlar, borcunu ödemekten kaçanları artık sosyal paylaşım sitesi Facebook sayesinde buluyor. Bursa Barosu avukatlarından Mesut Yılmaz, "Borcundan dolayı yerini yurdunu terk edenlerin izini sanal alemde bulup tahsilat yapıyoruz" diye konuştu.

Ekonomik kriz sebebiyle ödeme güçlüğüne düşüp yerini yurdunu terk edenler, artık sanal alemde de aranıyor. Avukatlar, bildirdikleri adreste bulamadıkları borçlularını artık Facebook'ta arıyor. Alacaklısından kaçıp izini kaybettirdiğini düşünenler, arkadaş diye eklediği kişinin gerçekte haciz avukatı olduğunu öğrendiğinde şoke olsa da iş işten geçmiş oluyor.

Bursa Barosu avukatlarından Mesut Yılmaz, "Ekonomik kriz sebebiyle artık borçlularımıza ulaşmak güçleşti. Dara düşen insanlar borcunu ödememek için yerini yurdunu terk etmeyi bile göze alıyor. Bizler bu kişilere ulaşmakta zorlanıyoruz. Artık gerçek dünyada bulamadığımız kişileri sanal alemde de aramaya başladık. Pek çok borçlumuzu en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Facebook sayesinde buluyoruz. Başlangıçta bizi tanımadıkları için arkadaşlık teklifimizi geri çeviriyorlardı. Biz de yakışıklı erkek ya

da kız fotoğraflarını kullanıyoruz. Kişinin üye olduğu gruplara biz de üye oluyoruz. Ardından borçlu yaptığımız arkadaşlık teklifini geri çevirmiyor. Bizi arkadaş olarak ekledikten sonra da gerçek kimliğimizi açıklayıp borcunu hatırlatıyoruz. Yapılan belli bir ödeme planı halinde borcumuzu tahsil yoluna gidiyoruz" dedi.

Gerçek dünyada bulamadıkları borçluların izini sanal alemde de sürdüklerini kaydeden avukat Yılmaz, "Bu sayede 6 kişiye ulaştık. Hatta müvekkillerimiz bile bize şaşırıyor. 'Yurt dışında olduğunu söylemişlerdi. Onu nasıl buldunuz?' diyorlar. Bu sayede kişi nereye giderse gitsin, bulup borcunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

BORÇLULARA FACEBOOK'LU TAKİP
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:39:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 23:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?